ABN Amro Romania a lansat un serviciu pe internet pentru activitatile bancare ale firmelor mijlocii

Miercuri, 12 Martie 2008, ora 13:06
1526 citiri
ABN Amro Romania a lansat un serviciu pe internet pentru activitatile bancare ale firmelor mijlocii

ABN Amro a lansat un serviciu pe internet prin care firmele mijlocii isi pot gestiona toate activitatile bancare prin intermediul unui portal si pentru care costurile catre banca scad odata cu utilizarea mai multor servicii, a declarat directorul ABN Amro Bank Romania, Peter Weiss.Comisioanele percepute de banca vor fi stabilite dupa primele sase luni de activitate, in functie de concurenta din piata, insa cu cat clientii vor utiliza mai mult serviciile disponibile prin "business banking", cu atat vor plati mai putin pentru fiecare tranzactie.


Clientii mai beneficiaza si de un bancher care le gestioneaza afacerile si de un punct unic de contact pentru relatiile cu clientii, pentru toate nevoile lor bancare.


Reprezentantii ABN Amro au explicat ca nu si-au fixat tinte foarte clare pentru clientii care beneficiaza de acest serviciu, dupa cifra de afaceri a companiilor mijlocii carora li se adreseaza, deoarece iau in calcul si potentialul de crestere al afacerii.


Oferta de business banking include efectuarea de plati, incasari, finantarea ciclului comercial al companiilor, schimb valutar, depozite, linii de credit, imprumuturi, platforme bancare online si produse suplimentare, precum imprumuturile pentru investitii pe termen mediu sau lung.


Repezentantii bancii au explicat ca aceste produse erau deja disponibile pentru companii, dar noutatea consta in felul in care le sunt livrate clientilor si in faptul ca, astfel, aceste servicii au devenit accesibile pentru partea de mijloc a pietei.


Referitor la strategia ABN Amro pe piata din Romania, Weiss a spus ca banca se va axa in continuare pe cresterea organica, nu pe achizitii sau preluari.


Reprezentantii bancii au amintit faptul ca marti ca banca centrala olandeza si-a dat acordul pentru preluarea ABN Amro de catre un consortiu condus de Royal Bank of Scotland, din care mai fac parte Banca Santander si Fortis.


ABN Amro Bank Romania este subsidiara de pe piata romaneasca a ABN Amro NV, o banca cu active totale de 1.120 miliarde euro la jumatatea lui 2007 si 4.500 de unitati in 53 de tari.


ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro urmeaza sa fie impartite intre cele trei banci.


Activitatile desfasurate de banca in Romania vor fi preluate pe parcurs de Royal Bank of Scotland.


ABN Amro este prezenta in Romania din noiembrie 1995 si activeaza in 15 orase.