Actiunile RBS, in cadere libera

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 16:49
1866 citiri
Actiunile RBS, in cadere libera

Titlurile Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS), controlata de guvernul britanic, s-au prabusit astazi la bursa din Londra, pierzand 58% din valoare pana la 14,8 lire sterline, minim al ultimilor 25 de ani, dupa anuntarea unor pierderi masive pentru 2008, relateaza Reuters. Astazi dimineata, Royal Bank of Scotland a anuntat ca pierderile din 2008 s-ar putea ridica la 28 miliarde lire sterline (41 miliarde dolari), in contextul in care criza globala a creditelor se adanceste.


Banca britanica ar putea anunta pierderi de 8 miliarde lire sterline, inaintea unor ajustari pentru deprecierea fondului comercial. De asemenea, RBS ar putea sa reduca cu pana la 20 de miliarde lire sterline valoarea achizitiilor precedente, conform unui comunicat al bancii.


Banca este prezenta pe piata romaneasca printr-o sucursala, preluata dupa impartirea bancii olandeze ABN Amro de catre un consortiu format din RBS, Santander si Fortis.


Guvernul Marii Britanii va inlocui titlurile preferentiale la RBS, de 5 miliarde lire sterline, cu actiuni ordinare. In urma acestei actiuni, participatia guvernului britanic ar putea creste de la 58% la aproape 70%.