Consortiu victorios

Luni, 08 Octombrie 2007, ora 09:33
922 citiri

Dupa retragerea Barclays, bancile asociate sub conducerea Royal Bank of Scotland au drum liber in preluarea ABN Amro.

Consortiul condus de Royal Bank of Scotland (RBS) a iesit invingator in cursa pentru preluarea celui mai mare grup bancar olandez ABN Amro.

Oferta de 71 de miliarde de euro facuta de bancile din consortiu a fost acceptata de 85a dintre actionarii ABN, potrivit publicatiei "Financial Times", citata de Mediafax.

Daca va fi perfectata, tranzactia va reprezenta cea mai mare achizitie din istorie in sectorul bancar. Rezultatul final va fi anuntat cel tarziu miercuri, 10 octombrie, iar oferta grupului ar putea fi declarata neconditionata pana la finele saptamanii.

Banca britanica Barclays, rivalul RBS, s-a declarat, saptamana trecuta, invinsa in incercarea de a achizitiona grupul ABN, desi oficialii bancii sustin ca aceasta are suficiente resurse. Scaderea din ultima perioada a cotatiilor titlurilor Barclays a dus la diminuarea ofertei bancii britanice cu mult sub propunerea rivalilor.

ABN, impartita in trei

John Varley, directorul general al Barclays, a precizat insa ca perspectivele de crestere a institutiei financiare pe care o conduce nu depindeau de aceasta preluare. In plus, banca nu a acceptat sa relaxeze criteriile ofertei: "Nu eram pregatiti sa obtinem victoria la orice pret", a adaugat Varley.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=325689>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.