Credite de pana la 40.000 euro doar cu adeverinta de salariu

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 10:45
3546 citiri
Credite de pana la 40.000 euro doar cu adeverinta de salariu

O adeverinta de salariu, e drept cu cifre destul de "convingatoare", va poate aduce un credit de pana la 40.000 euro, fara sa fie nevoie sa girati cu casa sau cu alte bunuri. De la an la an, bancile care activeaza in Romania vin cu oferte de creditare dintre cele mai diverse destinate atat celor cu venituri si bonitate redusa cat si persoanelor a caror salarii sunt de cateva ori mai mari decat media pe economie.

La ora actuala, cea mai mare suma pe care un solicitant de credit o poate obtine printr-un imprumut de nevoi personale, fara sa puna gaj pe o casa, este de 40.000 de euro, de la ABN AMRO. De precizat ca, banca adminte, in acest caz, un grad mic de indatorare, de doar 40%. Astfel, un credit de 40.000 euro pe 96 de luni, perioada maxima pe care acesta se poate intinde, se poate aproba doar acelor persoane care demonstreaza ca au un venit lunar de cel putin 2.130 de euro. Cei care vor sa aplice pentru acest credit trebuie sa aiba in vedere si faptul ca anumite venituri pe care le-ar putea prezenta se pondereaza. Astfel, doar veniturile din salarii si pensii sunt luate in considerare 100%, in timp ce drepturile de autor si comisionele din vanzari sunt luate in calcul in proportie de 75%.

In ceea ce priveste dividendele, chiriile si veniturile obtinute din activitatile prestate de persoanele fizice autorizate, doar 50% din acestea conteaza in stabilirea venitului lunar eligibil. in plus, veniturile din strainatate obtinute de solicitant nu sunt luate in calcul. De asemenea, ABN AMRO nu acorda astfel de credite persoanelor nerezidente. "Varsta solicitantului trebuie sa fie cuprinsa intre 18-70 ani, iar venitul individual minim sa fie de cel putin 700 lei pe luna.

Suma tuturor datoriilor lunare provenite din credite de consum si credite privind investitii imobiliare nu trebuie sa depaseasca 40% din venitul disponibil al aplicantului sau al familiei. Dobanda anuala efectiva, pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca in valoare de 40.000 de euro pe o perioada de 8 ani, este de 14.14%", a precizat, pentru Gandul, Oana Zidaru, Head of Communications ABN AMRO Bank Romania. Persoanele, care castiga totusi peste 2.100 de euro pe luna si nu au nicio reti-centa in a cesiona in favoarea bancii casa, pot imprumuta chiar si 100.000 de euro de la alte institutii bancare, precum Alpha Bank.

Bani mai putini, perioada de rambursare mai mare

La majoritatea bancilor, suma maxima care se poate acorda printr-un credit de nevoi personale fara ipoteca este de 20.000 de euro. Cu mici exceptii, toate institutiile accepta acordarea unor astfel de imprumuturi pe o perioada de pana la 120 de luni. Cum la multe dintre aceste institutii de creditare gradul de indatorare se apropie de 60-70%, pentru o suma de 20.000 de euro solicitantul trebuie sa faca dovada unor venituri mult mai mici. De la banca la banca, conditiile difera la fel si ponderea in care sunt luate in considerare anumite venituri sau gradul de indatorare.

Estimarile DAE pentru un credit in lei echivalent cu suma de 20.000 de euro, pe 120 de luni, ne arata ca acestea se incadreaza intre 14,58% la Piraeus Bank si 22,43% la BCR pentru creditul cu dobanda variabila. De 20% trece si dobanda anuala efectiva pentru creditul Favorit 20.000 de la Romexterra Bank, in timp ce de la Banca Transilvania putem imprumuta bani cu DAE 17%. Daca creditul se solicita in euro, dobanda anuala efectiva porneste de la 14,65% si se opreste la 20,32%. Daca cei 20.000 de euro se imprumuta de la Raiffeisen Bank, clientul va plati o dobanda anuala efectiva estimata la aproximativ 16%.

<a href=http://www.gandul.info/economia/credite-de-pana-la-40-000-euro-doar-cu-adeverinta-de-salariu.html?3936;2333447/ target=_blank>Gandul</a>

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...