De 24 ori mai putine credite ipotecare acordate in Romania

Joi, 03 Iulie 2008, ora 16:23
1679 citiri
De 24 ori mai putine credite ipotecare acordate in Romania

Numai 2,5% din proprietarii de locuinte din Romania au contractat imprumuturi ipotecare, comparativ cu proprietarii din tarile dezvoltate unde peste jumatate dintre acestia (60%) iau astfel de credite, potrivit unui studiu realizat de societatea de credit ipotecar Verida Credit. "In ciuda opiniilor uneori contradictorii referitoare la piata de credite si la evolutia sectorului imobiliar, este incontestabil faptul ca romanii au nevoie de mai mult sprijin pentru a reusi sa obtina o locuinta potrivita - fie pentru a o locui zi de zi, fie pentru resedinte de vacanta", a declarat Peter Weiss, presedintele ABN Amro Romania - unul dintre actionarii Verida Credit.


El a adaugat ca "piata locala urmeaza o evolutie similara pietelor mai mature si de aceea putem sa valorificam experienta actionarilor si a echipei manageriale".


Compania este controlata de ABN Amro, Old Lane (fond detinut de grupul financiar Citi) si Rubikon - firma de credite ipotecare a GE Money.


Verida Credit, care si-a lansat joi activitatea pe piata din Romania, isi va desfasura activitatile la capacitate maxima incepand din luna septembrie si estimeaza ca primele imprumuturi vor fi acordate in luna august. Compania isi propune sa devina liderul furnizorilor independenti de pe piata de imprumuturi ipotecare din Romania, dupa investitii in valoare de 100 milioane euro, se arata in comunicat.


Pe langa imprumuturi ipotecare clasice, Verida Credit va acorda si produse dedicate celor aflati la inceputul carierei profesionale, cu o dobanda mai mica pentru primii cinci ani. De asemenea, clientii companiei vor beneficia si de produse speciale pentru liber profesionisti, cu conditii de eligibilitate speciale.


Verida Credit va acorda numai imprumuturi ipotecare, iar pana la sfarsitul lui 2009, compania va ajunge la 150 de angajati in zece filiale.