Fuziunea din Olanda a bancilor ABN si Fortis a fost oprita

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 13:07
1427 citiri
Fuziunea din Olanda a bancilor ABN si Fortis a fost oprita

Fuziunea dintre afacerile olandeze de retail ale Fortis si ABN Amro nu se va mai produce, conform deciziei de vineri a Ministerului Finantelor din Olanda, arata un ziar olandez. Guvernul olandez a decis in octombrie sa achizitioneze pentru 16,8 miliarde euro (21 miliarde dolari) divizia olandeza a grupului financiar Fortis , ce include si banca ABN Amro, preluata in urma cu un an.


Fortis a preluat ABN impreuna cu bancile Royal Bank of Scotland (RBS) si Santander pentru 70 miliarde euro si planuia integrarea retelei de retail a ABN cu operatiunile proprii.


Ministrul olandez al finantelor, Wouter Bos, a decis ca integrarea ABN, planuita pentru 2009, nu va mai avea loc, potrivit unor surse ramase sub anonimat, informeaza cotidianul olandez Volkskrant.


Ministrul a refuzat sa comenteze afirmatiile, dar a declarat ca vineri vor avea loc discutii cu privire la fuziunea diviziei olandeze a Fortis cu ABN Amro.


De asemenea, cotidianul informeaza ca guvernul olandez este ingrijorat cu privire la o posibila reducere a locurilor de munca, in cazul unei fuziuni. Cele doua banci au impreuna 30.000 de angajati in Olanda.