Profit de 8 miliarde euro pentru cea mai mare banca din Europa

Luni, 25 Iunie 2007, ora 00:00
928 citiri

Cea mai mare banca din zona euro, Santander, din Spania, va obtine un profit net de peste opt miliarde de euro (10,76 miliarde dolari) in 2007, a apreciat presedintele bancii, Emilio Botin, citat de Reuters.

"Ne asteptam sa depasim opt miliarde de euro ca profit in acest an", a spus Botin, la intalnirea generala anuala a actionarilor. Aceasta estimare ar reprezenta o crestere de 21% fata de cele 6,58 miliarde castigate in 2006 si ar fi in concordanta cu rata de crestere a profitului in primul trimestru.

Botin a adaugat ca Santander va programa o intalnire generala extraordinara in data de 27 iulie, pentru a obtine sustinerea actionarilor pentru finantarea ofertei de preluare in comun pentru ABN Amro.

Santander planuiste o majorare de capital de patru miliarde de dolari si emisiunea de obligatiuni in valoare de cinci miliarde de euro, pentru a finanta oferta de 71 miliarde euro, pe care banca o face pentru ABN, intr-un consortiu cu Royal Bank of Scotland si Fortis.

"Preluarea bancii ABN corespunde criteriilor de investitii pe care le-am subliniat: castiguri pe actiune pozitive inca din primul an si un venit pentru investitii mai mare decat costurile de capital din al doilea an", a spus acesta. Botin a mai scos in evidenta importanta crearii de valoare adaugata din orice intelegere, incadrand strategia de achizitii a bancii.

"Nu suntem obligati sa facem preluari pentru a creste, deoarece potentialul nostru de crestere organica este foarte ridicat. Vom face achizitii doar in cazul in care creeaza valoare in plus pentru actionarii nostri", a spus Botin.

Acesta a adaugat ca veniturile din aceste investitii trebuie, in orice caz, sa fie mai mare decat costurile de capital in maximum trei ani.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)