RBS Romania vrea sa-si dubleze portofoliul in 2009

Luni, 29 Iunie 2009, ora 16:46
1730 citiri
RBS Romania vrea sa-si dubleze portofoliul in 2009

RBS Romania tinteste sa ajunga la un numar de 150.000 de carduri de credit pana la finalul acestui an, de la aproximativ 78.000 de unitati la sfarsitul lui 2008, in conditiile in care banca are o cota de piata de 5%, care ii asigura pozitia a cincea in piata pe acest segment, potrivit Newsin.

"Crestem foarte mult pe segmentul cardurilor de credit, cu 3.000 - 4.000 de carduri pe luna. Tinta noastra este sa ajungem la 150.000 de carduri de credit pana la finalul acestui an. In prezent avem o cota de piata de aproximativ 5%, suntem al cincilea jucator pe piata cardurilor de credit, in conditiile in care am intrat pe acest segment la jumatatea lui 2006 si am crescut foarte rapid", a declarat directorul diviziei de retail de la RBS Romania, Haris Hanif, intr-un interviu acordat NewsIn.

El a explicat ca, pe segmentul creditului de retail, banca se concentreaza, in prezent, pe cardurile de credit si pe imprumuturile ipotecare.

"Am devenit putin mai conservatori in acordarea de credite, in contextul actual, de crestere a somajului la nivelul economiei. Ne-am mentinut portofoliul de imprumuturi de retail la nivelul de anul trecut", a precizat Haris Hanif.

Potrivit datelor BNR, numarul cardurilor valide in circulatie, inclusiv cu functie de moneda electronica si cobranded, cu functie de credit, ajunsese la 2,75 milioane unitati in martie 2009, insa numarul celor active este semnificativ mai mic.

RBS Romania este parte a Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, care, la inceputul acestui an, a scos la vanzare 15 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, printre care si afacerea din Romania.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci. 

 

#carduri, #credit, #portofoliu, #rbs , #stiri Abn Amro