Revista presei economice, 6 Mai 2006

Sambata, 06 Mai 2006, ora 08:11
1210 citiri

Voiculescu si Vintu se bat si pentru pensii * Banii pentru BCR, intr-un cont la Londra * Credit imobiliar... doar cu buletinul: teren cumparat in sistem leasing * Piata bursiera se revigoreaza * Oferte in hipermarketuri la articolele pentru gradina * Motocicletele tureaza la tirg * Cazare de patru stele la pret de o stea * FMI vrea sa traim bine * Seres cere ajutorul MAI pentru solutionarea unor infractiuni penale de pe piata energieiTop News

Voiculescu si Vintu se bat si pentru pensii

Competitia dintre Vintu si Voiculescu s-a mutat din petrol in planul afacerilor cu pensii private. (Cotidianul)

Cosmote vrea sa ia Germanos

Operatorul grec de telefonie mobila Cosmote poarta negocieri exclusive pentru achizitia participatiei de control a grupului Germanos, de la fondatorul si principalul actionar al acestuia, Panos Germanos. (Cotidianul)

Alte articole cu subiecte similare

Cosmote vrea sa achizitioneze Germanos (Curierul National)

Cosmote vrea sa cumpere compania Germanos, producator si retailer (Smart Financial)

Cosmote negociaza preluarea unui pachet de actiuni la Germanos (Banii Nostri)

Finante, Banci

Promotie ABN AMRO pentru credite, clientii pot primi dublul creditului solicitat

Pentru a impulsiona piata creditelor pentru uz personal, ABN AMRO Romania a lansat o promotie dedicata clientilor persoane fizice, "Cadou pentru uz personal". (Smart Financial)

Banii pentru BCR, intr-un cont la Londra

Erste Bank va depune cele 3,75 miliarde de euro intr-un cont escrow deschis la Citibank. (Curierul National)

Alte articole cu subiecte similare

BCR la pret redus? (Romania Libera)

Banii pentru BCR trec prin Citibank Londra (Ziua)

Credit imobiliar... doar cu buletinul: teren cumparat in sistem leasing

Dezvoltarea pietei imobiliare a oferit idei noi companiilor, multe firme dezvoltandu-se in ultimii ani prin aplicarea unor idei potrivite in contextul potrivit. (Smart Financial)

Alte articole cu subiecte similare

Terra Leasing ofera teren in sistem leasing (Banking News)

Allianz-Tiriac ramane liderul pietei de asigurari

Realizarile companiei in anul financiar 2005 si rezultatele preliminare din 2006 confirma capacitatea Allianz-Tiriac de a se dezvolta organic si profitabil chiar in conditiile in care complexul de factori specifici mediului de afaceri in domeniului asigurarilor nu a fost favorabil, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. (Ghiseul Bancar)

Burse, Investitii

Piata bursiera se revigoreaza

Sedinta bursiera de ieri s-a incheiat cu o valoare tranzactionata de 33,1 milioane de lei, cu Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) si Banca Transilvania (TLV) pe primele doua locuri in topul rulajului. (Romania Libera)

Hai sa terminam cu actionariatul pe de-a moaca!

Credeam ca obiceiul guvernului roman de a cadorisi grupuri de cetateni cu felii din proprietatea publica s-a incheiat la marea imparteala a caselor de stat din perioada 1991-1996, culminind cu tunul imobiliar a lui Ion Iliescu, cel sarac si cinstit, care si-a tras apartament in Primaverii de-o jumatate de milion de euro, pe chestie ca se bagase cu citeva luni inainte chirias. (Prezent)

Grecii intrevad potential ridicat in sectorul imobiliar romanesc

Companiile grecesti de constructii, precum si investitorii si institutiile financiare arata un interes crescut in ultimul timp pentru achizitiile din sectorul imobiliar din Romania. (Curierul National)

Centrul Istoric, renovat in 12 ani

Lucrarile de modernizare a infrastructurii in Centrul Istoric vor incepe la sfarsitul lunii iunie, cu un an mai tarziu fata de momentul in care au fost anuntate initial, insa Bucurestiul va avea o zona istorica complet reabilitata abia peste 12 ani, potrivit estimarilor municipale. (Curierul National)

Institutele de cercetare, vanate de samsari

Un numar 21 de institute de cercetare, aflate in proprietatea statului, vor fi privatizate pana in 2007. Suprafetele mari de terenuri pe care le detin, amplastate in zone bune, risca sa transforme privatizarea cercetarii in ultimul tun imobiliar. (Jurnalul National)

Dezbaterea publica privind Zona Metropolitana, un esec pe toata linia

Autoritatile bucurestene au dovedit inca o data ca nu sunt pregatite nici macar pentru a demara o dezbatere serioasa in privinta constituirii Zonei Metropolitane Bucuresti. (Adevarul)

SIF-urile "fac legea" la Bursa de la Sibiu

Societatile de investitii au revendicat cota cea mai mare din rulajul zilei, cu aproape 60 procente.Sesiunea bursiera de pe piata derivatelor a stat sub semnul revenirii la tranzactionare a patru din cele cinci societati de investitii financiare existente. (Banii Nostri)

Investitorii straini dicteaza cotatiile valutare

Cotatiile pe piata valutara din Romania este influentata in continuare de tranzactiile derulate de investitorii straini. Miscarile provocate de ordinele de la nerezidenti sunt atat de crestere cat si de scadere. (Banii Nostri)

Afaceri, Companii

Oferte in hipermarketuri la articolele pentru gradina

Pavilioanele cu ventilatie, lampile solare si fantanile-miniatura, printre noutatile sezonului. (Adevarul)

UE vrea un nou impozit pe profitul companiilor petroliere

Ministrii de finante din Uniunea Europeana (UE) discuta posibilitatea introducerii unui impozit suplimentar pe profit, aplicat producatorilor de petrol, care au realizat castiguri importante ca urmare a cresterii pretului titeiului. (Gandul)

Distrigaz Nord reia presiunile pentru introducerea abonamentului la gaze

Francezii de la Gaz de France, actionarul majoritar al Distrigaz Sud, reiau demersurile pentru reintroducerea abonamentelor, dar lasa aceasta decizie pe seama autoritatilor romane. (Gardianul)

Lapte dulce-acru

Vinzarile vor ajunge in curind la un miliard de euro, dar producatorii locali, multi la numar, nu se inghesuie sa-si promoveze marfa. (Cotidianul)

Simularea muncii in cadru organizat

Tinerii din ultimul an de liceu sau de facultate pot experimenta jobul la care viseaza prin intermediul programului Job Shadow Day. (Evenimentul Zilei)

It&C

Echipamente - Servicii de gazduire pentru date

Piata locala pentru serviciile de gazduire a datelor se ridica la aproximativ trei milioane de euro pe an in acest moment, iar aceasta se va dubla in urmatorii doi ani. (Jurnalul National)

Raliu pentru masini-robot

Marea Cursa a masinilor-robot a ajuns la editia a treia. Spre deosebire de primele doua editii, Grand Challenge nu va mai avea loc in Desertul Nevada, ci intr-un oras construit special de organizatorii americani. (Jurnalul National)

Nokia aduce Nseries si in Romania

Nokia, unul dintre liderii modiali in telecomunicatii mobile, a lansat, ieri, in Romania, pachetul de terminale Nseries, consolidandu-si, astfel, rolul de lider in procesul de transformare a Internetului intr-un mediu mobil. (Curierul National)

La CERF 2006, Romtelecom si-a dezvaluit planurile pe partea de IT

In cadrul evenimentului IT&C al anului 2006 in Romania, CERF 2006, la Bucuresti, Romtelecom a prezentat strategia de extindere pentru serviciile sale. (Smart Financial)

Auto

Motocicletele tureaza la tirg

Cea de-a patra editie a Salonului de Motociclete, Accesorii si Echipamente Bucuresti (SMAEB) si-a deschis ieri portile pentru impatimitii de motoare. (Cotidianul)

Nissan isi dezvolta capacitatea de productie

Cu ceva ani in urma, atunci cand s-au pus bazele Aliantei Nissan-Renault, firma fraceza parea in ochii multora drept un salvator pentru Nissan, care pe atunci era un brand aflat in dificultate. (Autonews)

Travel

Se alege praful de sezonul 2006. Plajele se vor da pe ochi frumosi

Dupa a doua licitatie pentru concesionarea plajelor, 20% din suprafata totala a ramas neadjudecata, motiv pentru care se va mai incerca inca o atribuire. (Gardianul)

Cazare de patru stele la pret de o stea

Trei tabere de stat vor fi, din 2007, hoteluri de patru stele, la preturi accesibile. Tinerii vor putea alege si una dintre cele 15 zone internationale din Romania. (Cotidianul)

Stiri economice

FMI vrea sa traim bine

Nivelul inflatiei ar putea sa scada pana la 6,5% daca Romania respecta recomandarile Fondului Monetar International privind politica macroeconomica. (Adevarul)

Alte articole cu subiecte similare

FMI: In 2006, inflatia va scadea la 6,5%, la un curs al euro de 3,48 lei (Gardianul)

Politica fiscala nu e bine vazuta (Cotidianul)

Terapie de soc marca FMI (Curierul National)

FMI recomanda autoritatilor largirea bazei de impozitare (Romania Libera)

Romania a pierdut 1% din PIB prin aplicarea cotei unice (Gandul)

FMI necajit pe 16% (Ziua)

FMI: "Omorati deficitul!" (Evenimentul Zilei)

FMI: Incetinirea procesului de dezinflatie si cresterea deficitului de cont curent, potentiale dificultati pentru Romania (Hotnews)

Finantele vor sa reduca drastic accizele pentru combustibilii nepoluanti

Ministerul Finantelor intentioneaza sa reduca nivelul accizelor in domeniul combustibililor nepoluanti, ca biodieselul. (Gandul)

Proiectul noului Cod Fiscal, finalizat pana la 1 iunie

Proiectul de modificare a Codului Fiscal va fi finalizat pana la 1 iunie, astfel incat sa se respecte prevederea potrivit careia orice modificare fiscala sa fie anuntata cu cel putin sase luni inainte de aplicare. (Gardianul)

Seres cere ajutorul MAI pentru solutionarea unor infractiuni penale de pe piata energiei

Ministrul economiei, Codrut Seres, solicita ministrului administratiei si internelor, Vasile Blaga, sa delege doi reprezentanti ai directiilor Cercetari Penale si Investigarea Fraudelor sa participe la ancheta derulata de MEC pe piata energiei electrice. (Gardianul)

Alte articole cu subiecte similare

Soc pe piata energiei - MEC a reziliat contractele proaste (Jurnalul National)

Ministrul Economiei va demara investigatii pe piata de energie electrica (Cronica Romana)

Media somajului din Romania, cu 2% sub cea din UE

In momentul de fata, rata somajului din Uniunea Europeana se ridica la 8,4 la suta, in timp ce, in Romania, somerii cumuleaza un procent de 6,3%. (Curierul National)

Alte articole cu subiecte similare

Avem o rata a somajului sub media europeana (Cronica Romana)

Aer curat la export

Un miliard de euro. Atat ar putea obtine anual Romania, incepand din 2008, in urma comercializarii dreptului asupra emisiilor de noxe. Sau, altfel spus, in urma vanzarii de "aer curat". (Evenimentul Zilei)

Salariul mediu net a crescut cu 8%

Salariul mediu net a crescut in luna martie a acestui an cu 8% fata de luna precedenta, pana la 828 lei, potrivit datelor prezentate vineri de catre Institutul National de Statistica. (Hotnews)

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei