Yahoo, Reuters - target pentru achizitii dupa Dow Jones si ABN Amro

Luni, 07 Mai 2007, ora 09:36
966 citiri

Microsoft vrea sa cumpere - din nou - Yahoo, iar Reuters a primit o oferta de achizitie, informatiile venind la scurt timp dupa ce analistii americani au anuntat dorinta lui Rupert Murdoch de a cumpara Dow Jones (Wall Street Journal) si competitia pentru achizitia ABN Amro.

Cel mai mare grup de stiri si informatii business la nivel mondial, Reuters, a primit o oferta de preluare, al carui autor ramane necunoscut, iar titlurile au crescut spectaculos la Bursa, ridicand valoarea companiei la peste 15 miliarde de dolari. Stirea continua agitatia din domeniul media, dupa ce News Corp. a anuntat ca vrea sa cumpere Dow Jones, publisherul cotidianului Wall Street Journal, achizitie care se pare ca nu va avea loc.

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, scoate din conturi circa 50 de miliarde de dolari pentru achizitia Yahoo, unul dintre rivalii sai traditionali pe online , compania lui Bill Gates nefiind la prima tentativa in acest sens. Pe primul loc ramane insa competitia pentru ABN Amro, sumele vehiculate fiind de aproape 100 de miliarde de dolari.

The New York Post, un tabloid gen Libertatea, este cel care a anuntat achizitia Yahoo de catre Microsoft si, culmea, este luat in serios de toata lumea, iar valoarea titlurilor Yahoo a crescut intr-o zi cu aproape 20%. Microsoft, care a pierdut compania Double Click in fata rivalilor de la Google, cauta acu o achizitie de amploare in online pentru a se revansa. In urma cu cateva luni, Wall Street Journal a anuntat ca Yahoo a refuzat o oferta similara din partea Microsoft.

Concurenta este tot mai acerba pe masura ce Google a inceput sa produca aplicatii care concureaza cele mai bune produse Microsoft, care aduc incasari serioase companiei. Google permite utilizatorilor sa acceseze documente, prezentari grafice si tabele online, gratuit, in timp ce la produsele Windows costa sute de dolari licenta.

Astfel, o achizitie Yahoo ar ridica afacerile online ale Microsoft, dar miscarea vine destul de tarziu si o serie de analisti spun ca va consolida de fapt dominatia Google asupra Internetului.

O eventuala finalizare a tranzactiei ar duce cota de piata Miscorosft la 27%, fata de 65% cat are Google. Cu toate acestea, targetarea lor este diferita, iar analistii estimeaza ca situatia in termeni reali nu ar fi chiar atat de dramatica.

Compania Microsoft a anuntat o majorare cu 65% a profitului in cel mai recent trimestru raportat (incheiat la 31 martie), depasind estimarile pietei, pe fondul cererii pentru noul sau sistem de operare, Windows Vista. Microsoft a raportat un profit net de 4,93 miliarde dolari, depasind rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 2,98 miliarde dolari. Veniturile totale in perioada ianuarie - martie 2007 au crescut cu 32%, pana la 14,4 miliarde dolari.

Profitul Yahoo a scazut la inceputul acestui an. Compania a anuntat un profit brut de 1,2 - 1,3 miliarde dolari, cu profit net de 142 milioane dolari. Incasarile totale au fost de 1,67 miliarde de dolari, cu 11% in crestere.

Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...