Cum ne furam singuri caciula in absorbtia fondurilor UE: Zeci de mii de euro pe brosuri copy-paste

Luni, 26 August 2013, ora 14:20
2859 citiri
Cum ne furam singuri caciula in absorbtia fondurilor UE: Zeci de mii de euro pe brosuri copy-paste

Speranta cresterii ratei de absorbtie a fondurilor europene sta in capacitatea institutiilor publice de a atrage bani, insa angajatii statului stapanesc prea putin sistemul de achizitii publice. Asa motiveaza ANRMAP un contract de zeci de mii de euro pentru realizarea unor materiale informative bazate pe generalitati.

Este vorba despre un "Cod al achizitiilor publice din Romania" si un .

Contractul, in valoare de 43.000 de euro (fonduri europene) a fost atribuit, in aprilie, de Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) unei firme de apartament si se "bucura" de expertiza unuia dintre indivizii cercetati in dosarul fraudei cu bani europeni de la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi (UMF Iasi).

Desi termenul de finalizare era 19 iunie 2013, contractul a fost prelungit pana la data de 31 iulie 2013, "datorita complexitatii materialelor transmise si importantei acestora atat pentru Beneficiar (n.r. ANRMAP), cat si pentru sistemul de achizitii publice din Romania. A fost necesara prelungirea contractului, intrucat beneficiarul este nevoit sa studieze cu maxima atentie materialele primite, ceea ce necesita un volum de munca mult mai mare decat cel preconizat initial", se reprezentantii ANRMAP.

Despre "complexitatea materialelor transmise"

Contractul prevede tiparirea "Codului achizitiilor publice" in doar 100 de exemplare, principala modalitate de diseminare fiind cea electronica. Cu toate acestea, forma de prezentare a documentului postat pe site-ul ANRMAP lasa de dorit (doua foldere care contin, in total, 27 de fisiere cu extensie pdf). In privinta continutului acestui document, el reprezinta o simpla culegere de lege romanesti si europene.

Pentru "Ghidul privind sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene", contractul prevede tiparirea a 1000 de exemplare. Cele 307 pagini ale documentului publicat in format pdf prezinta informatii generale despre Curtea de Justitie a Uniunii Europene, cateva cazuri de jurisprudenta disponibile si pe site-ul institutiei si ANEXE, cu formulare utile penru sesizari si alte proceduri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ghid achizitii publice, #cod achizitii publice, #fonduri europene achizitii publice , #Achizitii publice