Un fost consilier prezidential, din "epoca Iliescu", primeste 12 milioane de euro pentru inverzirea unui cartier

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 14:30
3949 citiri
Un fost consilier prezidential, din "epoca Iliescu", primeste 12 milioane de euro pentru inverzirea unui cartier
Primaria Sectorului 6 din Capitala vrea sa faca din Drumul Taberei un cartier si mai verde

Are 40 de ani. La douazeci si ceva de ani lucra in anturajul celui mai inalt demnitar al statului: era consilier al presedintelui Iliescu (2000-2004). Apoi, Madlen Iuliana Lazar a schimbat peisajul Cotroceniului cu peisaje pe care le face ea insasi, prin firma RO-VERDE LANDSCAPING, firma cu care a castigat de curand o licitatie de 11,8 milioane de euro, de la Primaria Sectorului 6 al Capitalei.

Dupa ce a castigat cateva licitatii interesante in mai toate sectoarele Bucurestiului prin firma ECO HORTICULTURA si GARDEN CENTER GROUP, unde este asociata cu Ion Olteanu, fostul consilier prezidential, Madlen Iuliana Lazar obtine acum contracte printr-o alta firma, RO-VERDE LANSCAPING. Profilul de activitate este acelasi: intretinere peisagistica. In cea din urma firma, Lazar are 90%, restul de 10% fin actiuni fiind detinute de asociatul sau Catalin-Marius Visan (32 de ani).

Angajati putini, contracte de anvergura

Firma cu care Lazar castiga milioane de euro amenajand parcuri si gradini publice a avut in 2012 doar 8 angajati. Interesant este si anul 2011, cand nu a avut niciun angajat, dar a reusit sa obtina un profit net de 121.000 de euro, conform datelor de la Registrul Comertului.

Firma care "inverzeste" cartiere in Capitala are sediul la sat, in Petresti, comuna Corbeanca (Ilfov).

Contractul cu Primaria Sectorului 6, condusa de liberalul Rares Manescu, l-a castigat la 30 noiembrie. De fapt, este un contract format din doua loturi, in valoare totala de 53,4 milioane de lei (11,8 milioane de euro). Pentru aceasta suma, RO- VERDE LANSCAPING trebuie sa amenajeze spatiile verzi din cartierele Drumul Taberei si Militari si sa se ocupe de modernizarea urbanistica a strazilor, trotuarelor si parcarilor din aceleasi cartiere. De asemenea, firma lui Lazarr trebuie sa asigure si si sistemul de monitorizare video din sectorul 6, destinat "sigurantei publice".

Peisagist in grad de Cavaler

Putini stiu ca uneori pasii le sunt purtati prin parcuri amenajate de un specialist in comunicare politica, decorat cu Ordinul National Pentru Merit. Este vorba chiar de Madlen Iuliana Lazar.

Decoratia a primit-o prin decret prezidential de la Ion Iliescu, in 2002, "pentru competenta, loialitatea si profesionalismul dovedite in serviciul Administratiei Prezidentiale".

#consilier prezidential, #licitatie Primaria Sector 6, #contract firma Primaria Capitalei , #Achizitii publice