Tradeville a lansat serviciul de completare automata a declaratiilor fiscale

Luni, 21 Mai 2012, ora 17:35
2591 citiri
Tradeville a lansat serviciul de completare automata a declaratiilor fiscale

Casa de brokeraj Tradeville a lansat un serviciu gratuit de completare automata a declaratiilor fiscale pentru cei care obtin castiguri pe piata de capital, informeaza un comunicat al companiei.

"Incepand din aceasta luna, Tradeville pune la dispozitia clientilor declaratiile fiscale trimestriale si anuale precompletate in baza evidentelor detinute, astfel ca acestora le ramane doar transmiterea catre Administratia Financiara de domiciliu. In cadrul platformei Startrade 2.0 clientii vor gasi toate documentele necesare indeplinirii obligatiilor fiscale: declaratiile 200 si 225 precompletate si Fisa de portofoliu anuala sau trimestriala, dupa caz", precizeaza firma de brokeraj.

Normele de aplicare a impozitului pe castigurile obtinute pe piata de capital au intrat in vigoare de la 1 iulie 2010. Potrivit acestora, investitorii calculeaza castigul sau pierderea la sfarsitul fiecarui trimestru si platesc trimestrial un impozit anticipat de 16%, in cazul in care inregistreaza profit.

Totodata, investitorii au obligatia sa depuna la ANAF, la finele fiecarui trimestru, situatia tranzactiilor derulate, impreuna cu declaratia de impunere. La inceputul anului urmator, pana la 25 mai, investitorii trebuie sa depuna declaratiile anuale pe baza carora se va face regularizarea impozitului anual, urmand sa li se restituie impozitul platit in plus, daca va fi cazul.

Tradeville sustine eliminarea impozitarii trimestriale a castigurilor pe piata de capital si a platii anticipate a acestuia, cu pastrarea doar a unei declaratii anuale cu o singura plata.

Luand in considere faptul ca valoarea cheltuielilor cu declararea impozitului si efectuarea platii este mai mare decat suma efectiva platita la buget, Tradeville propune depunerea prin mijloace electronice a declaratiilor, precum si introducerea platii electronice a impozitului pe castigul datorat de contribuabili aferent tranzactiilor cu instrumente financiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tradeville completare declaratii fiscale, #serviciu completare declaratii fiscale , #Administratia Financiara Sector