ANAF: Fiscul nu are bani pentru a-i plati pe cei care ofera informatii

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 18:05
2709 citiri
ANAF: Fiscul nu are bani pentru a-i plati pe cei care ofera informatii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu este pregatita pentru aplicarea sistemului in care cei care dau informatii Fiscului despre persoane sau firme ar putea fi recompensati financiar, apreciaza vicepresedintele ANAF, Mihail Constantin.

Tarile in care acest sistem functioneaza sunt caracterizate de un grad ridicat de civism. In Romania, implementarea acestui sistem va implica orientarea excusiva catre partea financiara, a declarat Mihail Constantin.

Pe de alta parte, oficialul ANAF a spus ca si astazi se practica acest sistem, desi nu este oficializat. La Garda Financiara si la ANAF sosesc o serie de informatii, in special din mediul rural, insa institutia nu dispune de personal suficient pentru efectuarea controalelor.

Statul roman si Banca Mondiala vor realiza o analiza de risc generalizat pentru a descoperi care sunt cazurile cu adevarat importante.

Fiscul ar putea oferi recompense financiare sau facilitati romanilor care ofera informatii, privind fapte de evaziune ale unor persoane fizice sau companii, potrivit unei propuneri a secretarului de stat in ministerul Finantelor, Liviu Voinea.

Oficialul este inspirat de legislatia din Suedia, unde populatia este stimulata sa dea informatii despre averea vecinilor, cunostintelor sau operatiunile unor companii.

Fiscul vrea sa-i recompenseze pe romanii care dau informatii despre firme

#recompensa informatii Fisc, #recompensa denunturi Fisc, #recompense financiare Fisc, #ANAF recompense denunturi , #Administratia Finantelor