ANAF: Impozitarea piscinelor este justificata

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 18:20
3104 citiri
ANAF: Impozitarea piscinelor este justificata

Piscinele ar fi trebuit sa fie deja impozitate, pentru ca pot fi considerate un exces in cadrul unei locuinte normale, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Mihail Constantin.

"Asa cum discutam despre o avere sau o bogatie, piscina poate fi considerata ceva in plus fata de un standard. Pe mine ma judeca organul local pe utilitati, faceti o deosebire - o locuinta construita la tara cu materiale locale, cu utilitatile in spatele curtii, si alta locuinta tot la tara construita alaturi, care are fosa, care are toate utilitatile in casa si mai are si boiler si hidrofor.

Ele vor fi impozitate diferit, daca mai puneti o a treia care are si o piscina, logic ar fi sa existe trei categorii diferite de impunere, acesta este conceptul, este de analizat, care este varianta, din ce este construita, cum se alimenteaza, consuma apa, deverseaza apa, sunt multe de discutat. Ea (propunerea MFP) a fost lansata ca o discutie despre cum se vede in public o idee despre taxarea bogatiei, acesta a fost rolul acestei informatii", a afirmat oficialul ANAF.

Recent, au aparut in presa informatii de la oficiali ai Ministerului Finantelor conform carora statul va impozita si piscinele construite pe proprietatile individuale, la fel cum se taxeaza cladirile sau terenurile, Finantele fiind decise sa elimine cat mai multe din exceptiile privind impozitul pe proprietate, pe venit si pe profit.

Sistemul de impozitare a proprietatii a fost modificat de mai multe ori in ultimii ani, dar veniturile colectate la buget din aceasta sursa raman inca reduse.

Romania colecteaza venituri reprezentand 0,7% din PIB, in timp ce Polonia colecteaza 1,1% din PIB, iar media europeana se situeaza in jurul valorii de 3% din PIB.

#impozitare piscine, #ANAF impozitare piscine, #impozite cladiri, #impozite terenuri , #Administratia Finantelor