ANAF, obligata sa plateasca dobanzi de 5 milioane lei pentru intarzierea rambursarii TVA

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 13:09
1222 citiri
ANAF, obligata sa plateasca dobanzi de 5 milioane lei pentru intarzierea rambursarii TVA

Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala a fost obligata de Inalta Curte de Casatie si Justitie sa plateasca unei companii dobanzi penalizatoare de 5 milioane lei pentru rambursarea cu intarziere a TVA, potrivit unui comunicat al casei de avocatura D&B David si Baias, care a reprezentat firma.

"Avocatii D&B David si Baias au asistat o companie in cadrul procedurii de obligare a organelor fiscale la plata dobanzilor pentru rambursarea cu intarziere a TVA ca urmare a prelungirii nejustificate a verificarii documentare a deconturilor de TVA si, ulterior, a inspectiei fiscale anticipate demarate pentru solutionarea acelorasi deconturi", se arata in comunicat.

Curtea de Apel a admis partial actiunea societatii, intr-o prima faza

Intr-o prima faza, Curtea de Apel Bucuresti a admis partial actiunea societatii, obligand ANAF la plata unor dobanzi de 2 milioane de lei.

Dupa recursul ANAF, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in integralitate actiunea societatii si a obligat ANAF la plata unor dobanzi de aproape 5 milioane de lei.

"Argumentatia avocatilor D&B David si Baias in acest caz a fost axata pe jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in special in speta Steaua Romana, caz reprezentat tot de avocatii D&B, potrivit careia, ca regula, procedurile interne ale autoritatilor fiscale care au determinat rambursarea cu intarziere a TVA nu suspenda cursul dobanzilor pentru sumele nerambursate la termen", se mai spune in comunicat.

Echipa de avocati care a reprezentat societatea in acest caz este formata din Dan Dascalu, Partener D&B David si Baias, coordonatorul departamentului de litigii fiscale, si Mihail Boian, avocat asociat D&B David si Baias.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dobanda ANAF, #penalizare ICCJ, #recurs ANAF , #Administratia Finantelor