ANAF: Vrem sa gestionam contributiile sociale pentru activitati independente

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 13:47
1415 citiri
ANAF: Vrem sa gestionam contributiile sociale pentru activitati independente

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Dan Lazar a declarat marti ca masurile urmatoare vizeaza simplificarea si mentinerea stabilitatii fiscale, dar si aducerea contributiile sociale pentru activitatile independente spre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

"Intr-o perioada de riscuri foarte mari, modul in care ne folosim de politica fiscala este extrem de important. Principalele modificari au urmarit simplificarea si stabilitatea politicii fiscale. Ne dorim sa aducem si contributiile activitatilor independente in Codul Fiscal. (...) Astfel, avem in vedere extinderea impozitelor de venit spre alte domenii si sa aducem contributiile sociale pentru activitatile independente spre ANAF. Vrem sa trecem declararea de la case a contributiilor sociale la ANAF", a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Dan Lazar, in cadrul unui eveniment pe tema politicii fiscale.

Acesta a adaugat ca masurile urmatoare sunt in continuare orientate spre simplificare, mentinerea predictibilitati si o coerenta fiscala.

"Dorim sa continuam procesul de optare de catre contribuabili si avem in lucru un sistem simplificat de impozitare a micilor contribuabilor, ca alternativa pentru sistemul real. In perioada urmatoare, impreuna cu ANAF, FMI si CE se va discuta acest sistem simplificat pentru micii contribuabili. Vrem sa extindem sistemul de activitati, precum taximetrie sau alte domenii care in prezent nu pot opta", a explicat Lazar.

De asemenea, masurile viitoare vizeaza continuarea procesului de simplificare a procedurilor de declarare si plata, inclusiv trecerea la plata electronica a impozitelor si taxelor la nivel local si central.

In domeniul parafiscal, se cauta solutii si alternative pentru reducerea acestor taxe impreuna cu reprezentantii altor ministere, ajungandu-se in prezent la 200 de taxe de la 490, a mai spus secretarul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contributii sociale ANAF Lazar , #Administratia Finantelor