Biserica este datoare la ANAF si vrea esalonarea platilor

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 15:40
1812 citiri
Biserica este datoare la ANAF si vrea esalonarea platilor

Directia Generala a Finantelor Publice Constanta a pus sechestru pe bunurile Arhiepiscopiei Tomisului pentru o datorie de aproape un milion lei, existand deja o cerere de esalonare a platilor pe o perioada de 60 luni, au declarat joi reprezentantii ANAF.

"Directia Generala a Finantelor Publice Constanta a dipus executarea silita in cazul Arhiepiscopiei Tomisului pentru o datorie de aproape un milion de lei, fiind pus sechestru asupra bunurilor. In prezent analizam o solicitare facuta zilele trecute de Arhiepiscopia Tomisului privind esalonarea datoriei pe o perioada de 60 luni", au precizat sursele citate.

Datoria survine in urma neachitarii contributiilor la asigurarile sociale, precum si a impozitelor pe salarii.

La randul sau, Arhiepiscopia Tomisului a confirmat ca are datorii catre Administratia Nationala a Finantelor Publice, fiind depusa pe 25 noiembrie o cerere de esalonare a platilor la Directia Generala a Finantelor Publice Constanta.

"Dificultatile financiare ale institutiei noastre sunt in stransa legatura cu criza economica generalizata, cu care se confrunta actualmente intreaga lume. Saracirea accentuata a populatiei, din ultimul timp, i-a determinat pe multi fii ai Bisericii sa ne ceara ajutorul. Nu am putut fi nepasatori fata de acesti semeni aflati in lipsuri si suferinte. Cu riscul acumularii de datorii, au fost ajutati prioritar numerosi oameni, lucrarea filantropica fiind parte a slujirii aproapelui de catre Sfanta noastra Biserica. Vremurile de criza, ca si cele de bunastare, sunt ingaduite de Dumnezeu cu un scop pedagogic acela de a intelege ca avem nevoie mereu unii de altii", au declarat reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului au adaugat ca solicitarea de esalonare a plati pentru a putea c ontinua activitatea filantropica.

"In ceea ce priveste cifra ridicata a veniturilor mentionate in bilantul din anul 2010 al Arhiepiscopiei Tomisului, asupra careia s-au facut in mass-media numeroase speculatii malitioase, precizam faptul ca institutia si-a clarificat, de fapt, in anul precedent, situatia juridica a mai multor imobile, pe care le-a inregistrat ulterior in contabilitate cu valoare. Ele nu sunt propriu-zis venituri, ci doar evaluari. De aici rezulta acea suma de cateva milioane de euro care nu are nicio legatura cu vreun profit realizat efectiv", potrivit Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului.a obtinut in 2010 cel mai mare profit din randul institutiilor bisericesti, de 29,3 milioane de lei.

#Episcopia Tomisului datorie, #ANAF sechestru datorie biserica , #Administratia Finantelor