Caile ferate modernizate cu 216 milioane de euro

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 16:25
1606 citiri
Caile ferate modernizate cu 216 milioane de euro

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat, vineri, mai multe contracte de constructie si modernizare pe calea ferata, finantate din fonduri europene, cu o valoare totala de 216 milioane euro, care vizeaza modernizarea unor statii feroviare, reabilitarea unor tuneluri de cale ferata si executia unor lucrari pe Coridorul IV de transport feroviar.

"Ma bucur ca in sfarsit semnam contracte cu fonduri europene pentru modernizarea caii ferate. Cer constructorilor ca lucrarile sa fie executate in conditii de calitate si la timp pentru a nu fi nevoiti sa ne rafuim cu firmele de la calea ferata cum am facut cu cele care construiesc autostrazi", a declarat Anca Boagiu.

Contractele semnate vineri vizeaza executia lucrarilor de modernizare pe tronsonul Vintu de Jos - Coslariu - 35,4 kilometri - atribuit companiei italiene Pizzarotti - 176,18 milioane euro si modernizarea statiilor de lace ferata Braila - Consortiu condus de Arcada - 7,6 milioane euro, Piatra Neamt - Confer - Wiebe - 4,7 milioane euro, Sf. Gheorghe - Confer - Wiebe - 5,97 milioane euro, Vaslui - Consortiu condus de Arcada - 5,05 milioane euro si Pitesti - Consortiu condus de Unicon - 11,31 milioane euro.

In plus, reprezentantii ministerului Transporturilor au semnat cu reprezentantii consortiului Swietelski - Sopmet - Dafora un contract pentru reabilitarea a cinci tuneluri de cale ferata in Brasov si Timisoara, cu consortiul , contract in valoare de 4,9 milioane euro.

#cai ferate reabiltare, #fonduri europene cai ferate , #Administratia Finantelor