Comitetul interministerial pentru trecerea la euro se reuneste la BNR

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 10:24
1162 citiri
Comitetul interministerial pentru trecerea la euro se reuneste la BNR

Comitetul interministerial pentru trecerea la euro se reuneste luni, la BNR, la 14.30. La intalnire va participa si presedintele comisiei, premierul Emil Boc.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, declara recent ca Romania isi mentine obiectivul de adoptare a euro in 2015.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, la inceputul lunii mai, in cadrul unei intrevederi cu reprezentantii FMI, CE si Bancii Mondiale, ca insista pentru pastrarea obiectivului de aderare la zona euro in 2015, care ar reprezenta un "stimulent", dar ca urmeaza sa se stabileasca in 2014 daca obiectivul este fezabil.

Analistul economic Nouriel Roubini recomanda Romaniei, la sfarsitul lunii trecute, sa nu adere la zona euro in 2015, ci sa mai astepte un an sau doi pentru a asigura un cadru financiar si economic sanatos si a nu repeta cazul Greciei.

Comitetul interministerial pentru trecerea la euro a fost infiintat in mai, iar presedintele acesteia este premierul Emil Boc. Vicepresedinte este guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

#reuniune comitet interministrial euro, #intalnire BNR Boc Isarescu , #Administratia Finantelor