Fiscul vrea sa-i recompenseze pe romanii care dau informatii despre firme

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 17:16
2101 citiri
Fiscul vrea sa-i recompenseze pe romanii care dau informatii despre firme

Fiscul ar putea oferi recompense financiare sau facilitati romanilor care ofera informatii, privind fapte de evaziune ale unor persoane fizice sau companii, potrivit unei propuneri a secretarului de stat in ministerul Finantelor, Liviu Voinea.

Oficialul este inspirat de legislatia din Suedia, unde populatia este stimulata sa dea informatii despre averea vecinilor, cunostintelor sau operatiunile unor companii.

"In Suedia vom analiza si sistemul denuntatorului, care functioneaza de ani buni acolo si ar putea fi implementat si la noi. Oamenii primesc la posta scrisori in care sunt informati ca au platit un impozit X, dar li se tramite si daca unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazeaza pe faptul ca oamenii stiu cel mai bine situatia vecinilor si pentru cei care transmit informatii corecte despre acestia se aplica scutiri, sau li se da o recompensa si mai platesc doar diferenta", a explicat Voinea.

Secretarul de stat va pleca peste doua saptamani in Suedia pentru a prelua normele de aplicare a platii TVA la incasare din aceasta tara si pentru o analiza a modelului suedez de impozitare a proprietatii.

Ce cred oamenii de afaceri despre recompensele pentru "informatorii" Fiscului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri fiscale, #informatori Fisc, #recompense informatii Fisc, #recompense informatii frauda , #Administratia Finantelor