Fostul sef ANAF Serban Pop, din nou la DNA

Miercuri, 07 August 2013, ora 12:12
1774 citiri
Fostul sef ANAF Serban Pop, din nou la DNA

Fostul presedinte ANAF Serban Pop s-a prezentat din nou, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind audiat de procurori in dosarul in care a fost pus sub invinuire privind cazul Sorin Alexandrescu - RCS-RDS.

In 25 iulie, DNA a comunicat ca procurorii au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de Serban Pop, presedinte ANAF la data faptelor, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii de foloase pentru altul.

Din ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat, in esenta, ca, in calitatea sa de presedinte ANAF, in perioada ianuarie - aprilie, invinuitul Pop, in virtutea atributiilor de serviciu, a fost informat in mod oficial cu privire la faptul ca o echipa de control a Garzii Financiare - Comisariatul General a efectuat un control incrucisat la doua societati comerciale, din care una era reprezentata de partea vatamata.

"Prin intermediul echipelor de control, invinuitul a intrat in posesia unor documente si, cu toate ca era tinut sa pastreze confidentialitatea asupra activitatilor desfasurate, in luna aprilie, Serban Pop i-a prezentat inculpatului Sorin Alexandrescu informatii, ce nu erau destinate publicitatii, referitoare la derularea controlului dispus de conducerea Garzii Financiare, dar si cu privire la documente a caror publicare ar fi compromis imaginea publica si credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Garzii Financiare", arata DNA.

In acest context, Serban Pop i-a remis efectiv inculpatului Sorin Alexandrescu copii ale unor documente a caror lansare in spatiul public ar fi fost de natura sa compromita atat partea vatamata, cat si societatea comerciala reprezentata de aceasta.

#audiere DNA Serban Pop, #Serban Pop ANAF Antene, #dosar Antene RCS RDS, #DNA dosar Alexandrescu Pop , #Administratia Finantelor