Franks (FMI) discuta cu presedintele ANAF situatia incasarilor bugetare

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 11:29
2333 citiri
Franks (FMI) discuta cu presedintele ANAF situatia incasarilor bugetare

Situatia incasarilor bugetare este subiectul de discutie dintre Seful Misiunii Fondului Monetar International (FMI), Jeffrey Franks si presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.

Pe agenda discutiilor cu conducerea Ministerului Finantelor Publice figureaza executia bugetara pe anul 2011, revizuirea prognozei de crestere economica pe 2011, de la 1,5% - nivelul pe care a fost fundamentat bugetul, la 2-2,5%, precum si revizuirea in scadere a prognozei de crestere economica pentru 2012, de la nivelul de 1,8%, din cauza inrautatirii contextului extern.

Revizuirea in jos a prognozei de crestere economica va conduce la diminuarea veniturilor bugetare, insa misiunea FMI nu va negocia la acest moment o revizuire a deficitului bugetar sau cheltuielilor bugetare programate pentru acest an, ci va discuta despre imbunatatirea colectarii veniturilor.

Un alt punct pe agenda discutiilor va fi reducerea arieratelor. In timp ce arieratele la nivelul administratiei centrale si locale sunt tinute sub control, o problema o ridica arieratele companiilor de stat. Autoritatile romane s-au angajat sa reduca arieratele companiilor de stat monitorizate de FMI, de la 17 miliarde lei la 5 miliarde lei, la finalul anului 2012.

In septembrie 2011, nivelul acestora era de 18,5 miliarde lei, sub tinta de 19,2 miliarde lei, iar in decembrie 17 miliarde lei, peste tinta de 15,9 miliarde lei.

Misiunea de evaluare a Fondului Monetar International se afla la Bucuresti in perioada 25 ianuarie - 6 februarie 2012, pentru a patra evaluare a acordului cu Romania.

#Franks acord FMI, #finantare FMI Romania, #incasari bugetare FMI, #evaluare acord preventiv FMI Romania , #Administratia Finantelor