Guvern: Reabilitarea termica a blocurilor continua. Vezi cat este plafonul garantiilor in acest an

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 08:43
1659 citiri
Guvern: Reabilitarea termica a blocurilor continua. Vezi cat este plafonul garantiilor in acest an

Executivul a decis miercuri continuarea programului de reabilitare termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite cu garantie guvernamentala, plafonul acestor garantii pentru anul 2013 fiind fixat la nivelul de 50 de milioane de lei(11,2 milioane de euro).

In acest sens, Guvernul a adoptat hotararea privind completarea art.2 din Hotararea Guvernului 736/2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit.

O alta hotarare adoptata in sedinta de miercuri stabileste masurile de interventie pentru repararea/reabilitarea anvelopei cladirilor care prezinta un nivel ridicat de degradare si care, in marea majoritate a cazurilor, sunt amplasate in zonele centrale, istorice, dens populate si de interes turistic ale localitatilor.

Potrivit Guvernului, "aceste masuri vor asigura un mediu inconjurator sanatos si vor creste calitatea arhitectural-ambientala a cladirilor. Practic, masurile se refera la asigurarea conditiilor de derulare a creditarilor cu o garantare guvernamentala si dobanda subventionata. Plafonul garantiilor care pot fi emise in anul 2013 se va situa la nivelul sumei de 50 milioane lei".

#reabilitare termica blocuri, #bani reabilitare termica, #garantii reabilitare termica , #Administratia Finantelor