Ministerul Finantelor ar putea aloca 600 milioane lei pentru plati in cadrul POSDRU

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 16:02
2011 citiri
Ministerul Finantelor ar putea aloca 600 milioane lei pentru plati in cadrul POSDRU

Ministerul Finantelor Publice (MFP) ar putea aloca temporar 600 milioane lei, pentru cel de-al doilea trimestru din acest an, din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, in vederea efectuarii platilor in cadrul proiectelor finantate in cadrul POSDRU.

"In vederea efectuarii platilor in cadrul proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile, exclusiv prefinantarile, aferente asistentei financiare nerambursabile primite de Romania in calitate de stat membru al Uniunii Europene, se aproba alocarea temporara de catre Ministerul Finantelor Publice a sumei de 600.000 mii lei, din care 200.000 mii lei pentru luna aprilie, 200.000 mii lei pentru luna mai si 200.000 mii lei pentru luna iunie, din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului", se arata intr-un proiect de hotarare publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Sumele alocate vor fi rambursate Ministerului Finantelor Publice in euro, din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Comisia Europeana, pana la data de 17 decembrie 2012.

In situatia in care sumele alocate pentru o luna nu sunt cheltuite integral, sumele transferate vor fi diminuate proportional cu sumele necheltuite in luna anterioara.

Totodata, in cazul in care sumele rambursate de Comisia Europeana nu acopera integral suma primita de ordonatorul principal de credite, din cauza efectuarii unor cheltuieli care ulterior se constata a nu fi eligibile in relatia cu CE, reconstituirea varsamintelor din privatizare pana la sfarsitul perioadei prevazute se asigura in lei din bugetul propriu al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pe anul 2012.

#Ministerul Finantelor bani POSDRU, #minsiterul finantelor bani proiecte europene, #proiecte europene finantare , #Administratia Finantelor