Ministerul Finantelor le multumeste oamenilor de afaceri pentru cresterea PIB

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 12:53
1287 citiri
Ministerul Finantelor le multumeste oamenilor de afaceri pentru cresterea PIB

Cresterea PIB din trimestrul trei, de 4,4%, a fost determinata in principal de avansul din agricultura, dar "revigorarea" economiei nu este simtita si la nivelul colectarii taxelor, pentru ca agricultura nu este fiscalizata, a declarat Dan Lazar, secretar de stat in ministerul Finantelor.

"La nivelul economiei romanesti simtim o revigorare, o crestere de peste 4% din PIB, ceea ce ne face sa fim optimisti. Din nefericire, la nivel fiscal nu am simtit-o atat de mult pentru ca agricultura nu este fiscalizata. Daca lucrurile continua in acest trend, atunci eu spun ca prognoza de crestere de 1,5% pentru acest an va fi depasita", a spus Lazar, citat de Mediafax.

Potrivit reprezentantului Finantelor, in afara de agricultura, si celelalte sectoare au contribuit la cresterea din trimestrul trei.

"Unul dintre cele mai importante motoare a fost agricultura, dar alaturi de agricultura au fost constructiile, turismul, dar si la nivelul industriei, unde vorbim de o crestere a exporturilor. Toata lumea se astepta ca exportul sa aiba un trend descrescator, dar iata ca dumneavoastra ne-ati ajutat", a spus Lazar, facand referire la oamenii de afaceri prezenti in sala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dan Lazar secretar de stat crestere , #Administratia Finantelor