Update Mafia din industria carnii are ramificatii la Guvern si Parlament. Vezi cine sunt personajele implicate

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 10:33
2207 citiri
Update Mafia din industria carnii are ramificatii la Guvern si Parlament. Vezi cine sunt personajele implicate

Cel mai mare caz de coruptie zdruncina industria alimentara. Procurorii cerceteaza cea mai mare evaziune fiscala cu produse alimentare la care prejudiciul se ridica la 50 de milioane de euro. Un procuror a fost deja arestat preventiv, iar alte 50 de persoane printre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati, administratori de firme si chiar un senator sunt cercetati de DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti, Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro. La aceasta lista se adauga si un procuror de la conducerea Parchetului General.

Este vorba de Angela Nicolae, magistrat cu functie de conducere, mai precis, un sef de birou de Relatii Internationale care ar fi sustinut activitatea gruparii infractionale, potrivit Digi24. Angela Nicolae a fost arestata preventiv.

Senatorul implicat in acest scandal este Nicolae Badalau, liderul PSD Girgiu, potrivitunor surse citate de Digi24. Anul trecut DIICOT a deschis un dosar penal, fiind acuzat ca a prejudiciat statul roman cu 500.000 de euro prin neplata TVA la tranzationarea unui teren.

"Nu stiu despre ce este vorba. Daca o sa fiu citat o sa merg sa dau explicatii. Sunt mirat ca a aparut in presa numele meu", a declarat pentru Digi24 senatorul Nicolae Badalau.

O familie cu afaceri suspecte si membri vedete

Fiul senatorului PSD, Gabi Badalau a fost implicat in mai multe scandaluri din showbiz. In prezent, fiul senatorului este iubitul Andreei Mantea. Recunoscut ca un Don Juan de Dorobanti, Gabi Badalau a fost iubitul Ramonei Gabor si Adelinei Pestritu.

Kovesi: Sunt implicate persoane cu functii importante

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat luni ca sunt si alte persoane cu functii importante implicate in dosarul in care se fac peste 160 de perchezitii si in care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

"Da, sunt si alte persoane cu functii importante, dar detalii vor putea fi oferite tot dupa ce se termina activitatile procedurale", a afirmat Kovesi la plecare de la sediul CSM.

Intrebata in legatura cu implicarea unui senator in acest dosar, sefa DNA a raspuns: "Pentru persoane care detin calitati speciale si care sunt implicate in acest dosar nu pot sa va fac public niciun fel de informatii pana in momentul audierii si aducerii la cunostinta a invinuirii".

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, luni dimineata au loc 160 de perchezitii la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

Conform sursei citate, este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili, angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Dintre persoanele implicate, in cazul a peste 50 s-a dispus inceperea urmaririi penale. Procurorii DNA mai spun ca prejudiciul estimat in acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La actiune, procurorii sunt sprijiniti de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA), precum si de angajati ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si ai Agentiei Nationale de Administare Fiscala (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiaza de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#perchezitii caz evaziune, #perchezitii Ministerul Finantelor, #evaziune angajati Ministerul Finantelor , #Administratia Finantelor