Presedintele CAE: Anul probabil al aderarii Romaniei la zona euro este 2015

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 15:18
1494 citiri
Presedintele CAE: Anul probabil al aderarii Romaniei la zona euro este 2015

Presedintele Consiliului de Analiza Economica (CAE) din Franta, Christian de Boissieu, a spus vineri ca 2015 este anul probabil al adoptarii de catre Romania a monedei euro si ca inainte de extinderea zonei euro este nevoie ca tarile din acest spatiu sa isi rezolve problemele legate de guvernanta.

"Anul 2015 ca an de scadenta mi se pare rezonabil. In 2015, criza va fi in spate si ne vom fi rezolvat problemele de guvernanta. Totodata, trebuie sa lasam timp tarilor candidate sa indeplineasca conditiile", a precizat Christian de Boissieu.

Acesta considera ca, inainte de extinderea zonei euro, este nevoie ca statele membre sa isi rezolve problemele de guvernanta.

"Nu trebuie sa ne grabim nici noi, care suntem in zona euro, nici voi, care doriti sa intrati in zona euro. Avem nevoie de timp pentru a solutiona problemele inainte de a extinde zona. Trebuie sa ne lasati doi-trei ani sa ne rezolvam problemele si nu trebuie sa trecem de la 17 tari la 20 de state membre inainte sa solutionam chestiunile de guvernanta", a mai spus Christian de Boissieu.

Romania isi mentine tinta de aderare la euro pentru anul 2015 - este concluzia care s-a degajat in cadrul sedintei comitetului interministerial pentru trecerea la euro, ce a avut luni la BNR Guvernul a precizat ca "momentul adoptarii euro depinde de dezvoltarile de pe plan european si mondial, coerenta politicilor macroeconomice interne si implementarea reformelor structurale fiind imperios necesare".

#aderare Romania zona euro 2015, #presedinte CAE Romania moneda euro , #Administratia Finantelor