Seful Finantelor Ilfov a fost trimis in judecata de DNA

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 13:05
1481 citiri
Seful Finantelor Ilfov a fost trimis in judecata de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Claudiu Ristea, director executiv al Administratiei Finantelor Publice Ilfov (AJFP), pentru luare de mita.

In aceeasi cauza, s-a mai dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Augustin Constantin Murgoci si Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, pentru complicitate la luare de mita.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in 5 septembrie, inculpatul Ristea, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comerciala (persoana denuntatoare), de remitere a unei sume de minimum 20.000 lei, in schimbul semnarii unor documente care deblocau conturile societatii respective.

"Promisiunea i-a fost transmisa lui Claudiu Ristea prin intermediul inculpatilor Murgoci si Filip, care, ulterior, i-au transmis persoanei denuntatoare acordul directorului, precum si faptul ca acesta, in schimbul promisiunii facute, a semnat documentul necesar la unitatea bancara pentru deblocarea contului societatii. Urma ca, ulterior, denuntatoarea sa retraga suma destinata directorului AJFP Ilfov si sa o remita prin intermediul celor doi inspectori", se arata intr-un comunicat al DNA.

Pe 10 septembrie, invinuitii Filip si Murgoci au primit de la persoana denuntatoare suma de 30.000 lei, conform intelegerii, iar, in aceeasi zi, i-au remis-o lui Claudiu Ristea, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

O zi mai tarziu, Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor, a dispus arestarea preventiva a lui Claudiu Ristea pentru 29 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

#claudiu ristea trimis judecata, #coruptie administratie fiscala Ilfov, #Claudiu Ristea administratie fiscala, #dosar DNA Claudiu Ristea , #Administratia Finantelor