Traian Igas: Bugetul pe 2012 asigura plata salariilor

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 20:21
1312 citiri
Traian Igas: Bugetul pe 2012 asigura plata salariilor

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor pentru 2012 este de 588,9 miliarde de lei, respectiv 1,69 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 1,20% din PIB, a declarat Traian Igas, ministrul de resort.

Banii vor fi folositi pentru asigurarea platii salariilor pe 2012 precum si pentru o serie de proiecte desfasurate de MAI.

"Din bugetul pe 2012 putem cofinanta proiectele cu fonduri structurale, proiectele privind facilitatea Schengen, putem achita partea pentru organismele internationale precum Interpol, putem plati concediile de crestere a copilului, contractele de leasing auto, consolidarea sediilor de la nivelul inspectoratelor judetene si alte proiecte ale ministerului", a spus Igas.

Acesta a precizat ca in 2011 bugetul a fost de 1,96 miliarde euro, ceea ce inseamna ca anul acesta a scazut, insa a amintit ca ministerul a fost restructurat si sunt mai putin angajati decat in 2011.

"MAI e pregatit sa prezinte in CSAT o situatie detaliata cu se s-a intamplat in 2011. Am venit pe un program pe doi ani de zile, care in opinia mea a fost indeplinit 100%", a precizat Traian Igas.

Acesta a promis ca toate posturile care se vor vacanta in aceasta perioada vor fi "stranse intr-un cos" si promotia Academiei de Politie 2012 va fi angajata in sistem.

"Nu vor fi restructurari, dar daca vor exista reorganizari in structurile de dezvoltare regionala putem discuta de un numar important de oameni care acum isi desfasoara activitatea intr-un birou sau altul care vor fi trecuti in operativ sau vor fi disponibilizati", a precizat ministrul Igas.

Ministrul a mai spus ca este vorba de circa 1.000 de persoane pe fiecare structura - ISU si Jandarmerie si 500 de persoane de la Politia de Frontiera.

#Igas minister , #Administratia Finantelor