Amenzi de peste 90.000 de lei pentru bucurestenii care nu au curatat zapada de pe trotuare

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 20:04
2755 citiri
Amenzi de peste 90.000 de lei pentru bucurestenii care nu au curatat zapada de pe trotuare

Bucurestenii care nu au curatat zapada de pe trotuare au fost amendati cu peste 90.000 de lei, in ultima saptamana fiind date aproape 1.500 de somatii atat pentru deszapezirea trotuarelor, cat si pentru indepartarea turturilor de pe acoperisurile cladirilor.

Potrivit Primariei Ccapitalei, in perioada 25-30 ianuarie, politistii locali ai Municipiului Bucuresti au dat in total 1.457 de somatii unor persoane fizice sau juridice pentru curatarea trotuarelor de zapada si gheata, precum si pentru indepartarea turturilor de pe acoperisurile cladirilor pe toate arterele principale.

In urma controalelor care au avut loc luni, politistii locali au dat 254 de somatii vizand curatarea trotuarelor de zapada si gheata, precum si indepartarea turturilor de pe acoperisurile cladirilor aflate pe 38 de artere principale din Capitala.

Totodata, au fost intocmite 84 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, in valoare totala de 94.000 de lei, a precizat municipalitatea intr-un comunicat de presa.

Echipele de control au constatat ca pe arterele principale si pe cele utilizate de mijloacele de transport ale RATB operatorii de salubritate au imprastiat material antiderapant, astfel incat luni dimineata acestea se prezentau "la negru" si se circula in conditii foarte bune. Totodata, majoritatea statiilor RATB si trecerile de pietoni, in special cele din zona intersectiilor, au fost curatate.

Amenzile pentru persoanele juridice sunt cuprinse intre 500 si 2.000 de lei

Potrivit Hotararii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice si juridice au obligatia ca, pe timp de iarna, sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului, sa curete in maxim 24 de ore dupa incetarea ninsorii zapada depusa si gheata formata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domicialiaza sau unde isi desfasoara activitatea, a sediilor de firma, a curtilor sau terenurilor detinute, astfel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii normale.

In prima faza, asociatiile de proprietari si proprietarii de spatii comerciale sunt atentionati ca sunt obligati sa inlature turturii care se formeaza pe imobilele pe care le detin.

Persoanele fizice care nu curata zapada si gheata de pe trotuarele din dreptul imobilelor in care locuiesc sunt sanctionate cu amenzi cuprinse intre 200 si 500 de lei. Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse intre 500 si 2.000 de lei, in cazul imobilelor in care la parter functioneaza societati comerciale sau magazine, obligatiile de a curata zapada sau gheata revenind in timpul programului de functionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zapada trotuare, #dat zapada trotuare, #amenzi zapada trotuare , #Administratia Locala