Autoritatile din Ploiesti concesioneaza terenuri in parcuri pentru construirea de baze sportive private

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 18:15
2987 citiri
Autoritatile din Ploiesti concesioneaza terenuri in parcuri pentru construirea de baze sportive private

Consiliul Local Ploiesti a aprobat, luni, concesionarea pentru 49 de ani a doua terenuri care insumeaza peste 6.000 de metri patrati, pentru construirea de baze sportive private, ambele terenuri fiind situate in parcuri din municipiu.

Alesii locali au aprobat, luni, in sedinta Consiliului Local Ploiesti, doua hotarari care prevad concesionarea prin licitatie publica a doua suprafete de teren in doua parcuri din Ploiesti, pe respectivele terenuri, a caror suprafata insumata depaseste 6.000 de metri patrati, urmand sa fie amenajate terenuri de tenis si minifotbal si constructii aferente acestora, transmite Mediafax.

Astfel, unul dintre terenuri, in suprafata de 5.219 metri patrati, este situat in Parcul Orasenesc Andrei Muresanu din zona de nord a Ploiestiului.

Conform hotararii adoptate luni, acest teren din parc va fi concesionat prin licitatie publica pe o perioada de 49 de ani, limita minima de la care va porni licitatia fiind de 0,60 de euro/metrul patrat/an, respectiv 3.144 de euro pe an pentru intregul teren. Pe aceasta suprafata de teren care face parte din parc concesionarul va construi "o baza sportiva moderna de minifotbal si constructii conexe activitatii propuse, in vederea desfasurarii activitatii sportive de minifotbal", se precizeaza in hotararea votata.

Potrivit unui studiu de oportunitate anexat hotararii aprobate, pe terenul respectiv va fi construita o baza sportiva de minifotbal care va fi compusa din doua terenuri de minifotbal cu gazon sintetic de ultima generatie, dintre care unul "va fi acoperit cu o structura tensiostatica, sprijinit pe ferme metalice care sa permita utilizarea acestuia inclusiv iarna".

Baza ar urma sa fie dotata cu instalatie de nocturna agreata de normele europene, doua tribune, o cladire cu destinatia de vestiare, o sala de consiliu pentru sedintele tehnice, minibar, alei pietonale, parcaje, spatii verzi.

Intr-un un raport de evaluare realizat la solicitarea Primariei Ploiesti se precizeaza ca suprafata de teren care urmeaza sa fie concesionata este deja amenajata ca teren de agrement pentru jocuri sportive (fotbal, baschet si volei) si are restrictie de constructie, singura destinatie fiind aceea de teren de agrement.

Conform documentatiei de atribuire, contractul pentru concesionarea acestui teren se va atribui prin licitatie publica, iar in cazul in care in urma publicarii anuntului de licitatie publica nu vor exista trei oferte procedura va fi anulata, apoi repetata, iar daca nici in acest caz nu vor fi trei ofertanti contractul de concesiune va fi atribuit prin negociere directa.

Pentru cel de-al doilea teren autoritatile ar urma sa primeasca 838 euro/ an, daca va fi concesionat la pretul minim

Al doilea teren care va fi concesionat este situat in Parcul Tineretului din Ploiesti, intr-o zona semi-centrala a orasului.

Conform proiectului de hotarare postat pe site-ul municipalitatii si aprobat luni prin vot al consilierilor locali, suprafata terenului este de 1.161 metri patrati, terenul fiind in domeniul public al municipiului Ploiesti.

"Terenul este 100% plat, avand forma aproximativa a unui dreptunghi. Terenul este partial imprejmuit si are restrictie de constructie, singura destinatie fiind aceea de teren de agrement", se arata intr-un raport de evaluare facut de o firma privata la solicitarea Primariei Ploiesti.

Ca si terenul din Parcul Andrei Muresanu, si acest teren va fi concesionat pe o perioada de 49 de ani, de data aceasta pentru construirea a doua terenuri de tenis de camp si a constructiilor anexe acestora.

Pretul de la care va porni licitatia va fi de 0,72 euro/metrul patrat/an, ceea ce ar insemna ca in bugetul local ar intra, in urma concesiunii la pretul minim, 838 de euro pe an. Conditiile pentru atribuirea acestui teren in concesiune sunt aceleasi ca si la terenul din Parcul Andrei Muresanu.

O parte a alesilor locali din partea opozitiei au sustinut ca cele doua terenuri ar trebui amenajate de catre autoritatile locale, si nu date in concesiune unor firme private, in replica primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, sustinand ca nu exista la buget bani pentru astfel de investitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concesionare terenuri parcuri Ploiesti, #baze sportive private Ploiesti, #licitatii terenuri parcuri Ploiesti, #tarife concesiune terenuri Ploiesti , #Administratia Locala