Consilierii Bucurestiului au respins un imprumut de 800 de milioane de euro

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 15:18
1292 citiri
Consilierii Bucurestiului au respins un imprumut de 800 de milioane de euro

Proiectul de hotarare privind aprobarea contractarii unor finantari rambursabile in valoarea totala de pana la 800 de milioane de euro a fost respins din nou, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In proiect se arata ca imprumuturile sunt necesare in vederea restructurarii unei datorii a municipalitatii de pana la 500 de milioane de euro, dar si pentru contractarea de noi credite.

Cea mai mare parte din cei 800 de milioane de euro, respectiv circa 500 de milioane, urma sa fie folosita pentru plata imprumutului de obligatiuni contractat de municipalitate in 2005, in mandatul de primar general al lui Adriean Videanu. Acest imprumut trebuie rambursat integral in 2015.

Restul de bani, respectiv circa 300 de milioane de euro, ar fi avut ca destinatie, potrivit primarului general Sorin Oprescu, investitii publice de interes local.

Liderul grupului de consilieri PDL din CGMB, viceprimarul Mircea Raicu, a declarat ca proiectul a fost respins la vot pentru ca primarul general Sorin Oprescu le-ar fi trimis consilierilor de-abia sambata detaliile privind investitiile cu pricina si, in aceste conditii, nu a fost timp pentru analizarea lor.

Gradul de indatorare al Capitalei este in prezent mai mic de 10%, insa, in 2015, ar urma sa creasca la peste 30%, peste limita legala, iar de aceea ar fi nevoie, spun edilii, de un imprumut pentru plata datoriei scadente peste patru ani.

#Consilieri Bucuresti, #Conslieri proiecte Bucuresti , #Administratia Locala