Fitch confirma ratingul orasului Oradea la 'BBB minus' si perspectiva stabila

Joi, 04 Iulie 2013, ora 10:00
2054 citiri
Fitch confirma ratingul orasului Oradea la 'BBB minus' si perspectiva stabila

Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung in valuta si moneda locala ale municipiului Oradea la 'BBB minus', perspectiva asociata fiind stabila, informeaza un comunicat de presa.

De asemenea, agentia a confirmat calificativul pe termen scurt la 'F3'.

Confirmarea de catre Fitch a ratingurilor pentru creditele pe termen lung in valuta si moneda locala reflecta pozitia economica si politica stabila a municipiului Oradea si performanta sa bugetara solida. De asemenea agentia ia in calcul si flexibilitatea bugetara limitata si cresterea datoriei directe.

Perspectiva stabila atribuita ratingului reflecta opinia Fitch conform careia performanta bugetara se va imbunatati gradual pana in 2016, iar nivelul datoriei nu va depasi nivelul indicat pentru revizuirea ratingului.

Fitch se asteapta la o accelerare a cresterii economiei Romaniei, la 1,2% in 2013, dar sub media de 2,8% inregistrata in perioada 2006-2010.

#rating Fitch oradea, #performanta economie Oradea, #rating credite Oradea, #rating orase Romania , #Administratia Locala