Guvernul aloca 314,7 milioane de lei pentru furnizorii de energie

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 09:28
1503 citiri
Guvernul aloca 314,7 milioane de lei pentru furnizorii de energie

Guvernul a alocat 314,7 milioane de lei pentru aproximativ 30 administratii locale, pentru a-si plati obligatiile catre furnizorii de energie termica, potrivit unei hotarari publicate joi in Monitorul Oficial.

Prin actul normativ adoptat de Executiv, cea mai mare suma, 41,16 milioane de lei, o primeste Primaria Municipiului Arad, condusa de democrat-liberalul Gheorghe Falca.

Aproximativ 37,1 milioane de lei ajung la Primaria generala a Municipiului Bucuresti, unde primar este independentul Sorin Oprescu.

Al treilea sprijin guvernamental ca valoare, 32 de milioane de lei, este acordat Primariei Muncipiului Oradea, condusa de liberalul Ilie Bolojan, iar pe locul al patrulea vine Primaria Constanta, condusa de social-democratul Radu Mazare, unde ajung 31 de milioane de lei pentru datoriile la termoficare.

Per total, in functie de partidele politice, cele mai mari sume acordate prin aceasta hotarare de guvern se impart la 12 primarii conduse de edili PDL, peste 135,2 milioane de lei.

Aproximativ 70,5 milioane de lei se impart la autoritati locale conduse de social-democrati, iar 57,7milioane de lei merg la sase primarii conduse de liberali.

Municipiul Timisoara, unde primar este taranistul Gheorghe Ciuhandu, primeste peste 9,3 milioane de lei pentru plata datoriilor la furnizorii de caldura.

Pe locul cinci in alocari guvernamentale prin acest act normativ sunt doua primarii conduse de edili de la UNPR, care primesc 2,5 milioane de lei impreuna, iar pe locul sase sunt doua primarii conduse de primari UDMR, unde ajung 2,1 milioane de lei in total.

Toti acesti bani provin din bugetul Ministerului Administratiei si Internelor, care la randul sau, a fost suplimentat cu 12 milioane de lei din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului pentru a acorda sumele necesare primariilor cu obligatii la furnizorii de energie termica.

#obligatii catre furnizori energie, #administratie locala, #fonduri energie guvern , #Administratia Locala