Oprescu dezamagit de negocierile privind datoria RADET catre ELCEN

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 15:30
1892 citiri
Oprescu dezamagit de negocierile privind datoria RADET catre ELCEN

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri ca, dupa ce ar fi ajuns, impreuna cu reprezentantii Executivului, la concluzia ca incep negocierile privind datoriile RADET la ELCEN, secretarul general al guvernului i-a spus "pa!".

"Am mostenit o datorie de 500 de miliarde de ron. Cadrul general spune ca plata trebuie facuta la 15 ale lunii, iar noi luam banii de la populatie pe 30. Asta inseamna marirea datoriei. Eu sunt singurul primar care a inceput sa o plateasca. Ipocrizia este mare, m-am sprijinit pe oameni ai puterii, iar aici ma refer la Mircea Raicu (viceprimarul Capitalei - n.r.) si la cei care fac parte din formatiunea de conducere, tocmai pentru a sprijini acel memorandum", a declarat Oprescu.

"Ajunsesem la concluzia ca incepem negocierea, dar apoi am fost anuntat ca nu. Nu avem ce negocieri sa facem, trebuie sa platim. Cu fiecare zi care trece, cresc penalitatile, incepand cu 15 ale lunii", a mai explicat edilul.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, la 28 noiembrie 2011, o hotarare prin care propune guvernului stergerea penalitatilor la datoria istorica a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) catre ELCEN.

Potrivit viceprimarului general Mircea Raicu, datoria "de baza" a RADET la furnizorul ELCEN este de circa 220 de milioane de euro, iar penalitatile, de 250 de milioane de euro.

Raicu: Guvernul va sterge datoriile RADET catre Elcen, doar daca datoria de baza e platita de primarie intr-un termen rezonabil

La 30 octombrie, acelasi Raicu a declarat ca Executivul este de acord cu stergerea penalitatilor la datoriile RADET catre Elcen, cu conditia ca datoria de baza sa fie platita de primaria Capitalei "intr-un termen rezonabil".

Viceprimarul a declarat recent, intr-un interviu acordat NewsIn, ca anularea acestor penalitati nu se poate face insa fara ca primarul general sa vina cu un plan concret de plata a datoriei de baza.

"Oprescu a reusit, in doar trei ani de mandat, ''performanta'' de a creste datoria RADET de la doar 83 milioane de euro la 250 milioane de euro. Guvernul si-a dat acordul de principiu privind stergerea penalitatilor pe care ar trebui sa le plateasca RADET catre ELCEN. (...) Oprescu, daca vrea intr-adevar sa rezolve aceasta problema, sa faca bine sa vina in urmatoarea sedinta de Consiliu General cu un plan concret in care sa arate cum propune sa plateasca cei 250 milioane de euro, pentru ca datoria de baza nu i-o poate sterge nimeni niciodata", a spus Raicu.

#Oprescu datorie RADET, #datorie RADET ELCEN, #negocoieri datorii primarie Bucuresti , #Administratia Locala