Oprescu vrea sa rezolve problema rectificarii bugetului pe 2011

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 15:06
1375 citiri
Oprescu vrea sa rezolve problema rectificarii bugetului pe 2011

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat vineri ca va convoca pentru luni, 12 decembrie, o sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), la care sa fie rezolvata "problema" rectificarii bugetului pe 2011.

Edilul a precizat ca va convoca sedinta dupa ce joi a avut o intalnire pe aceasta tema cu liderii grupurilor din CGMB.

"Fac un nou apel la dialog si solicit tuturor factorilor responsabili sa inteleaga ca nu putem arunca banii bucurestenilor pe fereastra. Am incercat sa le arat liderilor ca banii pe care ei doresc sa ii bage in subventii se duc, de fapt, in niste "gauri negre", a subliniat Sorin Oprescu.

Acesta a precizat ca banii dati in plus catre RADET nu se duc in subventii, ci in penalitatile catre ELCEN, bani luati din investitii pentru proiecte aflate in derulare, care acum risca sa fie blocate.

Primarul general a mai spus ca va pune inca o data la punct, vineri, modificarile necesare pentru ca bugetul pe 2011 sa poata functiona, cu o realocare a fondurilor pentru investitii.

La 28 noiembrie, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a primit, la rectificarea bugetului Capitalei pe anul in curs, 15 milioane in plus fata de cei 37,1 milioane lei de la guvern, iar Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a beneficiat de o crestere cu 25 de milioane.

Ulterior, Oprescu a declarat ca RADET si RATB sunt doua "gauri negre", care nu ar fi trebuit sa primesca bani in plus la rectificarea bugetului pe 2011.

#sorin oprescu, #RADET RATB buget, #rectificare buget Bucuresti , #Administratia Locala