Orasul care isi face harta electronica pentru investitori cu oferte in timp real

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 17:04
3357 citiri
Orasul care isi face harta electronica pentru investitori cu oferte in timp real

Investitorii interesati de afaceri in Ramnicu Valcea nu vor mai pierde timpul pe la primarie, in cautarea terenurilor disponibile din oras. Administratia locala va lansa in 2014 o harta interactiva, care va putea fi accesata online si care va oferi informatii de actualitate despre terenurile publice sau private, disponibile pentru concesionare sau vanzare.

"Deja se lucreaza la acest proiect, care va fi gata in foarte scurt timp. Astfel nu va mai exista un timp de asteptare, investitorii sa vina la primarie, sa afle al cui e nu stiu care teren. Vor avea informatii online si astfel se pot face mai multe lucruri in timp util", a explicat primarul orasului, Emilian Francu.

Soferii vor putea verifica traficul rutier, iar tinerii vor afla despre evenimentele din oras

Insa proiectul isi propune sa ofere mai mult decat servicii imobiliare. Pe langa harta terenurilor pretabile pentru investitii, harta electronica va mai oferi informatii actualizate in fiecare zi, despre evenimentele care se desfasoara in oras, dar si despre lucrarile care se efectueaza pe drumurile publice si care blocheaza circulatia rutiera.

"Pe aceasta harta electronica vor fi trecute si zonele unde se lucreaza, constructiile in executie, drumuri aflate in reabilitare. Va fi cea mai ampla si bogata harta informationala a orasului. Aceasta va fi updatata de la zi la zi. Dar repet, scopul ei este pentru investitori pentru ca Ramnicul are nevoie de investitii ca de aer", a explicat Francu.

Ideea a venit de la reprezentantii serviciului de ambulanta, exasperati de lucrarile pentru reabilitarea unor conducte de energie termica sau de gaze, care au dat traficul peste cap.

In plus, primaria a mai decis sa nu mai acorde aviz proiectelor pentru lucrari pe drumurile publice, care n-au si un plan de deviere a traficului, a precizat purtatorul de cuvant al institutiei, Daniel Ionescu.

In acest moment, proiectul se afla intr-o faza incipienta, insa reprezentantii primariei spera sa il implementeze pana la sfarsitul anului, in limita in care va fi suficient bugetul pentru licente software, de 100.000 de lei, pe care il au deja la dispozitie.

#harta electroniac Ramnicu Valcea, #terenuri investitori Ramnicu Valcea, #trafic rutier Ramnicu Valcea , #Administratia Locala