Vezi cat o sa te coste sa parchezi la Universitate

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 13:26
1527 citiri
Vezi cat o sa te coste sa parchezi la Universitate

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si-a exprimat speranta joi ca parcarea subterana de la Universitate si amplasarea pietei de deasupra sa fie terminate in mai 2012, pretul mediu pentru parcare pe ora urmand sa fie de 0,38 euro.

Sorin Oprescu a spus ca parcarea va avea 424 de locuri, iar pretul mediu pe ora ar urma sa fie in jur de 0,38 euro.

"Aici, pretul este modic pentru o ora", a declarat edilul general.

Acesta a mentionat ca lucrarile au costat 12 milioane de euro, investitia fiind realizata in parteneriat public - privat.

"Este una din intrarile in Centrul Istoric, iar cei care vor veni in Centrul Istoric vor parca aici pana va fi gata si parcarea din strada Franceza, iar in felul acesta, nordul si sudul Centrului Istoric vor fi asigurate cu parcari", a precizat Oprescu.

Pana in prezent au fost finalizati peretii exteriori ai parcarii subterane si pilonii, a fost deja turnata placa pentru nivelul subteran unu, iar pana la sfarsitul saptamanii viitoare va fi turnata si placa aferenta nivelului noi.

La finalul anului vor fi terminate sapaturile pentru parcare, urmand sa se atinga cota maxima de 12 metri, in acest moment adancimea fiind de 7 metri si vor fi incepute lucrarile pentru nivelul trei, ultimul nivel.

Tot atunci, directorul Directiei Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, preciza ca parcarea din centrul Capitalei va avea doua iesiri, dinspre strada Academiei si dinspre bulevard, precum si o intrare, dinspre strada Toma Caragiu.

"Este primul proiect in parteneriat public-privat pentru o parcare publica in Bucuresti, o sa aiba peste 400 de locuri de parcare. Eu cred ca nu doar parcarea, dar si redarea catre bucuresteni a unei piatete amenajate in centrul orasului este un lucru extrem de important. Pe de alta parte, Primaria a facut toate eforturile si cu proprietarii cladirilor din jur ca ele sa intre urgent intr-o reabilitare de fatada, ca sa arate frumos la kilometrul zero. Eu zic ca in aprilie aici lucrurile o sa arate extrem de frumos", a adaugat Bogdan Hreapca.

#Oprescu parcare subterana, #Oprescu parcare Universitate, #parcare bucuresti , #Administratia Locala