Administratia Porturilor Maritime Constanta vrea 121 milioane euro pentru a construi un dig

Luni, 29 Septembrie 2008, ora 13:48
2023 citiri
Administratia Porturilor Maritime Constanta vrea 121 milioane euro pentru a construi un dig

Administratia Porturilor Maritime Constanta a inaintat un proiect Comisiei Europene pentru finalizarea constructiei unui dig de larg, o investitie in valoare de 121 de milioane de euro, transmite NewsIn.

Monica Velicu, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta , (CNAPMC), spune ca finalizarea digului de larg va consta in construirea unui tronson de 1.050 metri si are ca scop imbunatatirea conditiilor de exploatare portuara  prin diminuarea agitatiei valurilor in bazinul portuar, sporirea sigurantei navigatiei in interiorul portului si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra infrastructurii existente in port.


Potrivit CNAPMC, in urma unui studiu realizat de "Royal Haskoning" din Olanda, se arata ca danele 126, 127 si eventual molul III S, sunt neoperabile in caz de vanturi puternice din est, iar finalizarea digului va reduce propagarea valurilor in port la nivel acceptabil pentru operarea in siguranta a navelor.

Studiul de fezabilitate si proiectul tehnic au fost intocmite de SC "IPTANA". Valoarea investitiei este de 121 milioane euro din care in proportie de 69,25% va fi finantata din fonduri structurale, iar restul sumei va fi repartizata de la bugetul de stat.