Analist financiar: Investitorii asista cu perplexitate la evenimentele politice

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 20:02
1459 citiri
Analist financiar: Investitorii asista cu perplexitate la evenimentele politice

Instabilitatea politica ar putea afecta mediul economica daca situatia se prelungeste, iar contextul politic ar putea descuraja pentru urmatoarele trei-patru luni orice tip de colaborare economica cu Romania, a precizat analistul economic Constantin Rudnitchi.

"Investitorii romani, sau cei straini cred ca asista cu o oarecare perplexitate la ceea ce se intampla pentru ca din diverse motive si situatia lor este incordata. Si ei asteapta decizii, clarificari, parteneri de dialog. Am putea spune ca asa este in politica, problema este legata de perioada de timp cat dureaza ele. Atunci cand se prelungesc apar si probleme in economie", a declarat Constantin Rudnitchi pentru Business24.

Intrebat daca instabilitatea politica va afecta in vreu fel acordurile internationale ale Romaniei, Rudnitchi a prezicat ca nu va exista un impact asupra acordurilor internationale daca Guvernul va sti sa gestioneze lucrurile.

Potrivit analistului, urmatoarele trei, patru luni lucrurile sunt complicate pentru Romania pentru contextul politic ar putea descuraja orice tip de colaborare economica.

#suspendare Basescu, #reactii suspendare Basescu, #declaratii suspendare Basescu , #Administratia Prezidentiala