Cererea privind conflictul juridic intre Parlament si Basescu, inadmisibila

Marti, 10 Iulie 2012, ora 09:16
1384 citiri
Cererea privind conflictul juridic intre Parlament si Basescu, inadmisibila

Curtea Constitutionala a constatat ca cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si presedintele Romaniei, pe de alta parte, formulata de Presedintele Romaniei, este inadmisibila.

In sedinta din ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.e) din Constitutia Romaniei si al art.34 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a examinat cererea formulata de Presedintele Romaniei privind solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, precizeaza CC.

La sedinta de judecata a participat Presedintele Romaniei, Traian Basescu.

In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat ca cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, formulata de Presedintele Romaniei, este inadmisibila.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei si Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CCR decizie, #CCR conflict juridic Basescu, #CCR suspendare Basescu , #Administratia Prezidentiala