Ratingul de tara al Romaniei ar putea fi schimbat, in urma instabilitatii politice

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 17:16
1578 citiri
Ratingul de tara al Romaniei ar putea fi schimbat, in urma instabilitatii politice

Instabilitatea politica din Romania ar putea afecta ratingul de tara al Romaniei. In plus, suspendarea presedintelui ar putea face ca institutiile sa nu mai functioneraza in parametri normali, este de parere analistul finanaciar Constantin Rudnitchi.

Potrivit acestuia, agentiile de rating ar putea retrograda ratingul de tara al Romaniei in cazul unei suspendari a presedintelui intrucat pe langa indicatorii micro si macro economici acestea iau in considerare si situatia politica.

"In principiu, mediul economic international urmareste ceea ce se intampla pe scena politica romaneasca, asa cum urmareste ce se intampla in fiecare tara din Uniunea Europeana. Deci, cred ca tensiunile din zona politica nu sunt cele mai bune stiri pentru mediul economic pentru ca agentiile de rating ar putea sa intervina si sa scada ratingul Romaniei. Aceasta masura nu ar trebui pusa doar pe seama suspendarii ci si a tensiunilor care exista de cateva luni in aria politica. Sigur, suspendarea ar fi apogeul acestor tensiuni.

Agentiile, in diagnosticele pe care le dau, tin cont nu numai de elemente economice si indicatori macro-economici, ci si de situatia politica", a declarat Constanti Rudnitchi pentru Business24.

Un alt efect pe care l-ar putea avea instabilitatea politica este legat de faptul ca institutiile publice ar putea sa nu functioneze la parametri normali.

"Investitorii ar astepta o clarificare din zona politica. Nimeni nu vine intr-o tara in care exista razboaie de tipul acesta dintr-un motiv simplu: au nevoie de stabilitate si au nevoie de institutii cu care sa colaboreze. Am indoieli ca institutiile mai functioneaza la parametri normali in conditiile in care, in politica, toata lumea se bate cu toata lumea", a adaugat Rudnitchi.

#suspendare Basescu, #rating tara suspendare Basescu, #reactii suspendare Basescu , #Administratia Prezidentiala