Referendum: 18.548 de sectii de votare in tara si strainatate

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 09:10
2137 citiri
Referendum: 18.548 de sectii de votare in tara si strainatate

Peste 18 milioane de cetateni romani cu drept de vot, aflati in tara sau in strainatate, sunt asteptati duminica la urne pentru a-si exprima optiunea in legatura cu demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu. Au fost organizate 18.548 de sectii de votare, din care peste 300 in afara granitelor tarii.

Sectii de votare

Pentru referendumul din 29 iulie au fost organizate 18.548 de sectii de votare, din care 18.242 in Romania si 306 in afara granitelor tarii.

In Bucuresti sunt 1.235 de sectii de votare: 161 de sectii in sectorul 1 (1 - 161), 200 de sectii in sectorul 2 (162 - 361), 274 de sectii de votare in sectorul 3 (362 - 635), 175 in sectorul 4 (636 - 810), 196 de sectii in sectorul 5 (811 - 1006) si 229 de sectii in sectorul 6 (1007 - 1235).

Sectii in strainatate

Un numar de 306 sectii de votare sunt organizate pentru romanii din afara granitelor.

Initial, MAE infiintase 150 de sectii de votare pentru romanii din strainatate, insa acestea au fost suplimentate, cele mai multe fiind organizate in Italia - 55 si in Spania - 46.

In Statele Unite ale Americii au fost organizate 24 de sectii de votare, in Republica Moldova - 14, in Franta - 10, in Marea Britanie si Afganistan cate opt sectii, in Austria, Germania si Turcia cate cinci, in Belgia, Canada, Grecia, Israel si Ungaria cate patru sectii de votare.

De asemenea, au fost organizate cate trei sectii de votare in Australia, China, Cipru, Polonia, Rusia, Serbia si Ucraina si cate doua in Africa de Sud, Brazilia, Bulgaria, Cehia, Chile, Danemarca, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Irak, Irlanda, Olanda, Portugalia, Suedia.

Sectiile suplimentare au fost stabilite in regiuni cu comunitati mari de cetateni romani si in zone turistice, data fiind perioada de vacanta in care se va desfasura referendumul.

Sectii in teatrele de operatiuni

Pentru militarii care se afla in teatrele de operatii din Afganistan au fost organizate opt sectii de votare, la Kandahar, Kabul, FOB Messkal, Almassak, Apache, Lagman, Bullard, iar in Kosovo la Pristina.

Cele opt sectii de votare din Afganistan si Balcanii de Vest au fost dimensionate in functie de necesitatile operationale, de numarul de militari dislocati in teatrele de operatii, precum si de situatia concreta de securitate, avand in vedere riscurile majore pe care le presupun deplasarile de efective numeroase intr-un mediu insurgentional cum este cel din provincia Zabul, in care actioneaza militarii romani.

Sectii speciale

La referendumul din 29 iulie nu vor exista sectii speciale de vot, in gari sau aeroporturi.

Sectii de votare in zone turistice din Romania

Pe litoralul romanesc, in judetul Constanta, autoritatile au decis organizarea a 34 de sectii suplimentare de votare pentru turistii de pe litoral. Astfel, in Mamaia vor fi sectii de votare in restaurantele: Cleopatra, Aurora, Vatra, Sumerland-Mamaia Nord, Aqua Magic, Cazino Mamaia si hotelurile: Bavaria Blu, Flora, Mercur-Minerva, Savoy, Modern, Tomis, Parc, Victoria, Doina, Riviera si Ambasador.

La Mangalia vor fi organizate sectii de votare la hotelurile Mangalia (Sanatoriul Balnear). Mai sunt organizate sectii de votare la hotelurile Vultur si Egreta (din statiunea Venus), Delta (Jupiter), Dacia, Neptun si Maramures (Neptun-Olimp), in restaurantele Dunarea si Pelican (din statiunea Saturn) si Topaz (Cap Aurora), iar in Eforie la hotelul Astoria si restaurantul Faleza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refendum Romania 2012, #referendum demitere Basescu 2012, #referendum sectii votare Romania 2012 , #Administratia Prezidentiala