Traian Basescu: Activitatea institutiilor publice confirma ca Romania este un stat de drept

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 15:41
1761 citiri
Traian Basescu: Activitatea institutiilor publice confirma ca Romania este un stat de drept

Presedintele Basescu a declarat, la intalnirea cu delegatia Comisiei de la Venetia, ca principala concluzie in urma evenimentelor politice din ultimele doua luni este ca institutiile statului - Curtea Consitutionala , Parchetul General sau DNA - au rezistat presiunii politice, confirmand ca Romania este un stat de drept.

Presedintele Traian Basescu a adaugat ca nu este surprins de faptul ca institutiile romanesti sunt capabile sa reziste presiunilor politice, deoarece le cunoaste bine in urma celor opt ani de cand se afla in functie.

De asemenea, Basescu a afirmat ca Guvernul si majoritatea parlamentara au facut "un lant de abuzuri" in perioada 3 - 6 iulie, insa o parte a acestor abuzuri au fost corectate ulterior de celelalte institutii ale statului, inclusiv de Curtea Constitutionala.

Acest tip de actiuni s-au intamplat in perioada 3 - 6 iulie si parte dintre aceste abuzuri au fost corectate mai tarziu de diferite institutii ale statului, inclusiv Curtea Constitutionala, a spus seful statului.

El a mai afirmat ca spera ca toate institutiile romanesti sa coopereze cu delegatia Comisiei de la Venetia pentru ca membrii acesteia sa poata "avea concluzii corecte" la finalul documentarii pe care o fac in aceste zile la Bucuresti.

#Traian Basescu institutii Romania, #Traian Basescu stat drept, #Romania institutii publice, #Romania stat de drept , #Administratia Prezidentiala