Traian Basescu: Nu vine nicio recesiune

Duminica, 11 Martie 2012, ora 17:00
1537 citiri
Traian Basescu: Nu vine nicio recesiune

Presedintele Traian Basescu a tinut sa dea asigurari ca Romania nu va intra in recesiune anul acesta, deoarece are perspective de crestere economica.

Traian Basescu a intervenit telefonic la Realitatea Tv, unde se comenta interviul sau la PRO TV de dimineata.

"Dupa cum vedeti, nu m-am lecuit dupa episodul Arafat, cand am intrat tot la dumneavoastra, dar sper sa nu fie la fel de nefericita interventia", a spus la inceput presedintele.

Seful statului a precizat ca "nu avem ingrijorarea unei intrari in recesiune reala". "Daca ati compara trimestrul 4 din 2011 cu trimestrul 4 2010 veti constata o crestere consistenta".

"De unde pana unde ne punem manile in cap ca vine recesiunea peste noi? Este adevarat, trimestrul 1 va fi un trimestru slab datorita conditiilor meteorologice, dar se vor recupera investitiile, serviciile catre populatie in trimestrul 2", a subliniat Traian Basescu.

El a explicat apoi ca in 2012 "ne putem finanta, avem perspectiva cresterii economice incepand cu trimestrul doi", astfel ca nu vom intra in recesiune tehnica, asa cum sustin unii specialisti.

"Eu nu vreau sa-i critic pe specialistii care au introdus acest termen pe piata romaneasca, dar modul cum a fost prezentat absolut incorect rezultatul trimestrului 4 in mass-media a lasat impresia pregatirii pentru intrare in recesiune. Nu este adevarat. Trimestrul 3 a avut un boom generat de productia agricola, iar trimestrul 4 a confirmat practic productia industriala si serviciile".

"Mai mult decat atat, in sfera serviciilor catre populatie s-a inregistrat o crestere consistenta. In sfera constructiilor, o crestere consistenta, sigur, constructiile generate de investitiile bugetului de stat", a spus Traian Basescu.

Presedintele a mai subliniat ca "obiectivul vietii noastre" nu trebuie sa fie "sa descurajam populatia ca "vine alta nenoricire peste noi". Nu vine nicio nenorocire".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu declaratii, #Basescu recesiune, #Basescu recesiune criza financiara , #Administratia Prezidentiala