Amenajarea Pietei Universitatii va costa 500.000 de euro

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 17:16
2998 citiri
Amenajarea Pietei Universitatii va costa 500.000 de euro

Amenajarea zonei supraterane de la Piata Universitatii din Capitala, ale carei costuri sunt estimate la 500.000 de euro, va fi realizata dupa finalizarea lucrarilor la parcarea subterana si va fi gata pana in iunie 2012, potrivit reprezentantilor municipalitatii.

"Parcarea ar urma sa fie finalizata pana in martie 2012, iar apoi, in doua-trei luni, se vor incheia si lucrarile de amenajare supraterana", a spus, luni, primarul general Sorin Oprescu.

Banii necesari pentru amenajarea supraterana vor fi alocati de la bugetul local, iar lucrarile vor fi realizate tot de compania care se ocupa de parcare.

Proiectul viitoarei piete presupune punerea in valoare a celor patru statui ce reprezinta simboluri ale orasului. Statuile, care ii reprezinta pe Mihai Viteazul, Ion Heliade Radulescu, Spiru Haret si Gheorghe Lazar, vor avea soclurile asezate pe un pavaj cu piatra nobila. Pe durata lucrarilor la parcare, statuile au fost mutate temporar in parcul Izvor.

Potrivit edililor, in zona vor fi amplasate corpuri dense de iluminat si, de asemenea, va fi restrictionata circulatia autovehiculelor, cu exceptia riveranilor si a masinilor de interventie.

Oprescu a mai spus ca, dupa Universitate, vor urma amenajari similare la Piata Unirii, Romana si Piata Victoriei.

Parcarea subterana de la Universitate va avea o capacitate de 420 autoturisme si 21 motociclete. Suprafata terenului este de 8.507 metri patrati, iar suprafata desfasurata pe cele trei niveluri - 14.025 metri patrati.

Construita in cadrul unui parteneriat public-privat, parcarea va putea fi folosita prin plata unui tarif de 0,38 de euro pe ora.

Investitiile firmei care a castigat concesiunea pentru proiectul parcarii sunt estimate la 13 milioane de euro, au precizat, in iunie, reprezentantii municipalitatii.

#investitie Piata Universitatii, #Bucuresti proiect reamenajare , #Administratia Publica