ANAF: Veniturile persoanelor fizice vor fi verificate mai sever

Joi, 08 Martie 2012, ora 19:45
2159 citiri
ANAF: Veniturile persoanelor fizice vor fi verificate mai sever

La nivelul directiilor de finante publice au fost infiintate structuri de verificari fiscale care au atributii de control al veniturilor persoanelor fizice, a anuntat joi Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

"Avem in vedere diferentele semnificative, adica mai mari de 10%, intre veniturile pe care le constatam utilizand metodele indirecte de control si veniturile declarate la Fisc de catre persoanele fizice".

"Structurile judetene vor controla toate persoanele fizice la care se constata aceste diferente semnificative de venit si care nu indeplinesc criteriile pentru a fi verificate de catre structura specializata din aparatul central al ANAF", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Structurile vor functiona la nivelul Directiilor Generale ale Finantelor Publice (DGFP) judetene si a municipiului Bucuresti.

"Reorganizarea facuta in urma crearii acestor structuri nu a presupus noi angajari, necesarul de personal fiind asigurat prin redistribuirea angajatilor deja existenti. In ceea ce priveste instruirea personalului, ANAF a beneficiat si va beneficia in continuare de sprijinul expertilor FMI, ai IRS din Statele Unite ale Americii, ai Agentiei Regale pentru Venituri si Vama din Regatul Unit al Marii Britanii, precum si ai Fiscului francez", au precizat reprezentantii ANAF.

#ANAF venturi persoane fizice, #ANAF structuri noi, #structuri judetene ANAF , #Administratia Publica