ANRMAP: De ce a modificat Guvernul legislatia privind achiziile publice

Vineri, 23 Martie 2012, ora 15:59
3043 citiri
ANRMAP: De ce a modificat Guvernul legislatia privind achiziile publice

Presedintele ANRMAP a explicat vineri ca Guvernul a modificat legislatia privind achizitiile publice pentru ca au fost cazuri cand, desi procedura de achizitie publica era finalizata, autoritatea publica in speta sa nu incheie acel contract.

"Modificarea HG care priveste normele de aplicare a prevederilor referitoare la achizitiile publice era obligatorie din doua considerente. Pentru transparentizarea reala a acestui proces, si ma refer aici clar la momentul incheierii contractului de achizitie publica".

"Pentru ca se poate intampla ca o procedura de achizitie publica sa se finalizeze dar autoritatea contractanta, autoritatea publica in speta, din motive imputabile acelei autoritati, sa nu incheie acel contract", a declarat Cristina Traila.

Un al doilea motiv amintit de presedintele ANRMAP se refera la "evitarea intarzierilor in implementarea proiectelor majore, indiferent de sursa de finantare, dar cu precadere avand ca sursa de finantare fondurile europene". Ofertantul care se considera lezat de dreptul sau poate sesiza ANRMAP.

Autoritatile contractante care nu respecta aceste termene risca amenzi de maxim 40.000 de lei. "Vom monitoriza indeaproape acest proces de incheiere, in termenele prevazute de lege, a contractelor de achizitie publica", a subliniat Cristina Traila.

#Cristina Traila achizitii publice, #Traila declaratii achizitii publice, #contracte achizitii publice Traila , #Administratia Publica