Bucurestiul: un sat impadurit, care nu a trecut printr-un boom imobiliar

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 22:20
1942 citiri
Bucurestiul: un sat impadurit, care nu a trecut printr-un boom imobiliar

Bucurestiul este "un sat semiimpadurit" fara cladiri foarte inalte, iar in Romania nu a avut un boom imobiliar iar incasarile din autorizatii de constructie cresc in acest an, dupa un declin de 50% in 2010, a declarat Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al sectorului 3.

"Dupa o perioada dramatica a incasarilor din autorizatiile de constructie, anul acesta am constat o revigorare a activitatii undeva la nivelul din 2007-2008 in ceea ce priveste cuantumul taxelor pentru autorizatiile de constructie. Oamenii au inceput sa gaseasca bani si sa aiba curaj de a construi din nou. Circa 70% din autorizatiile eliberate au fost pentru investitii mici, locuinte individuale si imobile mici", a declarat Dumitrascu.

In opinia sa, dovada faptului ca in Romania nu a existat un boom imobiliar sta in lipsa cladirilor inalte.

"Nu avem un oras sufocat de zgaraie-nori, traim intr-un sat semiimpadurit, de la geamul biroului meu vad doi pini desi suntem in centru. La Paris sau Londra ar fi trebuit sa platesc pentru acest <> cat nu face sau puteam sa-i tin in glastra. Daca te uiti pe Google map veti vedea gradul de impadurire a Bucurestiului. Nu suntem sufocati de cladiri inalte, de zgarie-nori. Speram ca se va construi, speram de 20 de ani ca vor veni dezvoltatorii care vor construi cladiri inalte", a adaugat Dumitrascu.

El a aratat ca dezvoltarea imobiliara din Bucuresti a fost limitata de legislatia in vigoare, dar si de reactia romanilor la aparitia proiectelor de zgaraie-nori.

"Aproape tot orasul este zona protejata, trebuie schimbata acest lucru, pentru ca altfel vom avea de suferit. Este inadmisibil ca dupa 22 de ani, cand intrebi lumea pe strada care este cea mai inalta cladire din Bucuresti sa ti se raspunda ca InterContinental. De asemenea, cand apare un proiect cu o cladire inalta, toata lumea spune ca suntem inghititi de otel. Au fost mutilate proiecte care promiteau din cauza acestor contestatii, in fata carora urbanistii si politicienii au cedat doar pentru a nu fi aratati cu degetul", a conchis Dumitrascu.

#Bucuresti arhitectura, #Bucuresti boom imobiliar, #constructii in curs , #Administratia Publica